Politie Drenthe

Dinsdag

Assen, 11-09-2007

Eenzijdig ongeval

HOOGEVEEN Maandagochtend is aan de Eikenlaan een 26-jarige man uit Gieten tegen een boom aangereden. Vervolgens heeft de man de plaats van het ongeval verlaten, zonder dat hij zijn identiteit had doorgegeven. Een getuige had zijn kenteken genoteerd, waarop de politie de bestuurder heeft aangehouden en meegenomen voor verhoor. De man kreeg een taakstraf van 14 uur en een proces-verbaal voor het rijden zonder rijbewijs. (07-175677)

Scooter aangereden

EMMEN Maandagochtend heeft een 46-jarige vrouw uit Emmen op de Haagjesweg een 17-jarig meisje uit Odoornerveen aangereden. De vrouw had niet gezien dat ze een fietspad passeerde, waar het meisje net op haar scooter aan kwam rijden. Het meisje is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis en kon daarna weer naar huis. (07-175592)

Mevrouw ten val bij parkeren
ASSEN Aan het Mercuriusplein is een 82-jarige vrouw uit Assen ten val gekomen en overgebracht naar het ziekenhuis. Haar 83-jarige man wilde de auto parkeren, terwijl mevrouw vast was uitgestapt. Hierbij kwam haar jas tussen het portier. Toen haar man ging parkeren kwam de vrouw ten val. Hierop is de man meteen gestopt. De vrouw had last van haar arm en had letsel in het gezicht. (07-175793)

Politie zoekt verdachte aanrijding

ERICA Maandagmiddag is een 14-jarige jongen uit Emmen op de Ericasestraat aangereden toen hij op zijn fiets reed. De jongen kwam hierbij ten val. Hij bezeerde zijn arm en heeft schade aan zijn fiets. De jongen moet naar het ziekenhuis voor het maken van fotos. De politie vraagt mensen die iets gezien hebben dit te melden via 0900 88 44. (07-175833)

Alcomobilisten aangehouden

EMMEN In de nacht van maandag op dinsdag is bij een controle op de Dordsestraat een 42-jarige man uit Emmer Compascuum aangehouden voor het rijden onder invloed. De man had 1.1 promille in zijn bloed. Hij heeft hiervoor een proces-verbaal gekregen. (07-175905).

ASSEN In de nacht van maandag op dinsdag is een 40-jarige man uit Assen aangehouden voor het rijden onder invloed op de Vredeveldseweg. De man had 0.7 promille in zijn bloed. Hij heeft een proces-verbaal gekregen. (07-075909)

Verkeerscontrole
MEPPEL- Tijdens een verkeerscontrole aan de Eendrachtstraat zijn gisteren vijf processen verbaal uitgeschreven. Drie voor het rijden door rood, een voor het niet dragen van de gordel en een voor het niet handsfree bellen. (07-175917)

Politie onderzoekt woninginbraak

NIEUWLANDE Maandag is overdag ingebroken in een woning aan de Emmalaan. De dader is de woning binnengekomen door een raam open te maken. Uit de woning is een laptop gestolen. Een buurtonderzoek is ingesteld. De politie onderzoekt deze zaak verder. (07-175831)

Winkeldief aangehouden

MEPPEL Maandag heeft de politie een 12-jarige jongen uit Meppel aangehouden. Hij was in een supermarkt aan de Heinsiusstraat betrapt bij de diefstal van twee pakjes sigaretten. Na verhoor is de jongen doorverwezen naar HALT. (07-175691)

Politie vraagt getuigen vanwege snijwonden paard

EURSINGE Bij de politie is aangifte gedaan van een geval waarin een paard meerdere snijwonden zijn toegebracht. Dit heeft plaats gevonden op 4 of 5 september. Een verzorgster van de paarden merkte de snijwonden op woensdagavond op. Toen ze in het weiland kwam waar in totaal vijftien paarden lopen, bleek een 4-jarige merrie vijf grote snijwonden op de linkerzij te hebben. Namens de eigenaar is aangifte gedaan. De politie heeft de zaak in onderzoek. De vraag is of er mensen zijn die op de genoemde dagen bij het weiland iets hebben gezien dat met deze zaak te maken kan hebben. Het weiland ligt aan de Goorns, tussen deze weg en de Hoogeveenseweg. Mensen die informatie hebben, kunnen contact opnemen met de politie van de basiseenheid Hoogeveen Oost / Midden-Drenthe, via telefoon 0900 8844. (07-174935)

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Ernest Zinsmeyer, telefoon 0592 451280.