Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Harderwijk- Politie houdt aanrander aan                   |
De politie van Harderwijk heeft maandagavond 10 september een 35-jarige man uit Harderwijk aangehouden op verdenking van aanranding en het plegen van schennis. De man is voor nader onderzoek ingeloten.

Omstreeks 20.10 uur belde een 25-jarige vrouw uit Harderwijk de politie omdat zij was geconfronteerd met een schennispleger bij de hertenkamp aan de Stadswei. Toen politiemensen ter plaatse gingen, troffen zij daar een man die voldeed aan het opgegeven signalement. Op het moment dat zij met de man in gesprek waren, kwam er nog een melding binnen, dat een man met hetzelfde signalement een 15-jarig meisje in een supermarkt aan de Stadswei onzedelijk had betast. Hierop werd de man aangehouden en meegenomen naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.

|     |Epe - Politie pakt dief minibike                          |
De politie van Epe heeft op dinsdag 10 september een 21-jarige man uit Epe aangehouden vanwege diefstal van een minibike tijdens een proefrit in Nunspeet. De man is na verhoor ingesloten.

Politiemensen die in het politiebureau in Epe een proces-verbaal uitwerkten, zagen de man omstreeks 20.10 voor het politiebureau aan de Eperweg langslopen met een gele minibike aan de hand. Omdat eerder op de avond een intern politiebericht was verspreid omtrent een persoon die tijdens een proefrit met gele een minibike, bij een particulier aan de Boterweg in Nunspeet, niet was teruggekomen, renden de politiemensen naar buiten en konden de jongeman staande houden. De jongeman liep met de minibike omdat de ketting eraf was gegaan. Overigens voldeed hij en de minibike aan het opgegeven signalement en werd hij vervolgens aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hij werd voor nader onderzoek ingesloten. De minibike werd in beslag genomen

|     |Harderwijk-politie houdt man aan voor poging inbraak      |
De politie van Harderwijk heeft in de nacht van maandag op dinsdag 11 september na een korte achtervolging een 37-jarige man uit Utrecht aangehouden voor een poging tot inbraak. Een getuige had gezien dat de man een winkelruit aan het PC Hooftplein had ingegooid en er daarna per scooter van door ging.

Omstreeks 04.36 kwam de melding bij de politie binnen, waarna politiemensen ter plaatse gingen. Later die nacht zagen politiemensen een persoon op een scooter over de Zuiderzeestraatweg in Hierden rijden die voldeed aan het opgegeven signalement. Toen de man de politieauto zag, ging hij er snel vandoor, waarop de achtervolging werd ingezet . De man reed op een gegeven moment een erf van een woning op en verdween achter de woning. Hierop werd te voet naar de man gezocht. De politiemensen zagen dat de scooter achter de woning in het gras lag en dat de man tussen de huizen door probeerde te ontkomen. Vlak daarna troffen de politiemensen de man in elkaar gedoken tussen een schuur en bloemenperk aan. Hij is ingeloten in het bureau van Harderwijk voor verhoor.

|     |Noordeinde- 26-jarige bromfietser gewond bij aanrijding   |
Een 26-jarige bromfietsbestuurder uit Elburg is maandag 10 september gewond geraakt tijdens een aanrijding met een personenauto op de Zomerdijk. De man is per ambulance overgebracht naar het Sophiaziekenhuis waar bleek dat hij zijn arm had gebroken.

De 26 -jarige man reed omstreeks 08.21 uur over de Zomerdijk in de richting van Noordeinde toen hij op een gegeven moment door nog onbekende oorzaak met zijn bromfiets ten val kwam. Hij gleed door tegen een hem tegemoetkomende 23-jarige autobestuurster uit Noordeinde. Hierdoor kwam de bromfietsbestuurder op het wegdek terecht. De bromfiets gleed door en klapte tegen een geparkeerd staande auto. De afdeling Verkeersongevallenanalyse van de politie doet nader onderzoek naar de oorzaak van het ongeval.

|     |Heerde- inbraak in pand aan J A te Nuijlstraat            |
Een 55-jarige inwoner van Heerde deed op 10 september aangifte van inbraak in een pand aan de J A te Nuijlstraat. Feit is gebeurd tussen 6 en 10 september. Onbekenden zijn het pand binnengekomen met een sleutel die bij een eerdere inbraak is weggenomen.

Binnen werden twee tussendeuren geforceerd waarna het kantoor en het magazijn werden doorzocht. Weggenomen werden geldbedrag, een certificaat en sleutelbos en een bankpas.

|     |Harderwijk- Hardrijders bekeurd                           |
De politie van Harderwijk heeft maandag 10 september op het Westeinde en de Burg. de Meesterstraat een groot aantal snelheidsovertreders bekeurd tijdens een radarsnelheidscontrole.

Op het Westeinde werden 345 voertuigen gecontroleerd. In totaal reden er 50 te hard. De hoogste overtreding bedroeg 95 kilometer per uur.

Op de Burg. de Meesterstraat werden 175 voertuigen gecontroleerd. Hiervan reden er 22 te hard. De hoogste overtreding bedroeg 64 kilometer per uur.

bert top 055 - 548 60 58

---- --