Gemeente Oirschot

Gemeentebegroting 2008

Elk jaar wordt de begroting opgesteld. Hierin staan de plannen die burgemeester en wethouders hebben gemaakt voor volgend jaar. Ze vertellen hierin ook wat het uitvoeren van die plannen kost en hoe ze aan het geld daarvoor willen komen. Die plannen hebben vaak ook financiële gevolgen voor de jaren daarna. Dit brengen we allemaal in beeld via de begroting.

Besluitvorming over de plannen

Op 8 en 9 oktober zijn er twee opiniërende vergaderingen. De twee vergaderingen beginnen om 19.30 uur en zijn in het gemeentehuis van Oirschot. Op 8 oktober bespreekt de raad de programma's `Monument in 't Groen en `Vitale kernen en leefbaarheid'. Op 9 oktober komen de programma's `Zorgzame gemeente' en `Bestuur en bedrijfsvoering' aan bod. Op 30 oktober is er een besluitvormende raadsvergadering om de begroting 2008 vast te stellen. Ook deze vergadering begint om 19.30 uur in het gemeentehuis. Op al deze avonden bent u van harte welkom om mee te praten.

Wanneer de begroting is vastgesteld is het niet zo dat alle plannen tot in detail vastliggen. Komend jaar werken en voeren we de projecten verder uit. Daarbij betrekken we voor zover mogelijk de mensen die direct met een plan te maken krijgen.

Nadat de gemeenteraad de begroting heeft vastgesteld verschijnt er zoals ieder jaar een speciale editie van de Oirkonde. Hierin gaan we dieper in op de belangrijkste plannen voor volgend jaar.

Begroting inzien?

De gemeentebegroting ligt ter inzage bij de centrale balie van het gemeentehuis in Oirschot. Tot en met 30 oktober 2007 kunt u de begroting gratis inzien. U kunt een exemplaar van de begroting krijgen tegen betaling van de kosten.