Gemeente Oirschot

Herindicatie voor mensen met hulp bij het huishouden

Sinds 1 januari 2007 is de gemeente volgens de Wet maatschappelijke ondersteuning verantwoordelijk voor het aanbieden van hulp bij het huishouden. Als u vóór 1 januari 2007 al hulp bij het huishouden als zorg in natura of een persoonsgebonden budget ontving, heeft u daar nog niet veel van gemerkt. Dit jaar geldt namelijk een overgangsregeling. Dat gaat echter veranderen vanaf 1 januari 2008.

Herindicatie

Als u vóór 1 januari 2007 hulp bij het huishouden had en dat recht loopt nog door na 1 januari 2008, gaat de gemeente opnieuw bekijken waar u per 1 januari 2008 recht op hebt. Dat gebeurt door een herindicatie. Deze herindicatie wordt voor de gemeente uitgevoerd door de Intergemeentelijke Sociale Dienst (ISD) de Kempen.

Om de herindicatie goed te kunnen doen, heeft de ISD informatie nodig. Daarom ontvangt u binnenkort een brief met een vragenlijst van de ISD. Wilt u die vragenlijst zo snel mogelijk ingevuld terugsturen?

Meer informatie

Als u denkt dat de herindicatie ook voor u geldt en u heeft vóór 15 september geen brief ontvangen, dan kunt u contact opnemen met de ISD, telefoonnummer (0497) 362 799. Ook als u vragen over de herindicatie heeft, kunt u bellen. De ISD is bereikbaar van maandag tot en met donderdag tussen 13.00 en 16.00 uur.