LEI

Internationaal opererende oplichters bieden banen aan bij Plant Research International


11 sep 2007

Sinds enige tijd wordt de goede naam van Plant Research International door één of meer oplichters misbruikt voor financieel gewin. Zij bieden aantrekkelijke functies aan bij ons instituut en vragen daarbij om het vergoeden van kosten. Dat gebeurt veelal onder de naam van Dr David Patterson, een niet bestaande persoon, die zich uitgeeft als medewerker van ons instituut.

Personen, die denken met een dergelijke praktijk te maken te hebben, roepen wij op om met ons contact op te nemen.

Â

Werkwijze van fraudeurs

Via een e-mail wordt een functie bij Plant Research International aangeboden. Dat gebeurt heel gericht, waardoor de aangeboden functie vaak goed aansluit bij de carrière van de geadresseerde.

Daarnaast zijn ook advertenties verschenen in locale kranten buiten Nederland. Ook daarin wordt onze naam gebruikt.

De oplichters gebruiken teksten van de internetsite van Plant Research International en verwijzen ook naar deze site, waardoor het aanbod zeer vertrouwenwekkend lijkt.

Â

Na één of meer e-mailberichten heen en weer, wordt gevraagd om het storten van een bepaald bedrag. Een dergelijke ongepaste vraag kan vanzelfsprekend niet van een organisatie zoals Plant Research International afkomstig zijn.

Â

Juridische actie

Wij werken aan mogelijkheden om deze activiteit te blokkeren. Wij hopen dat dit bericht mede kan voorkomen dat goedwillende personen, die op zoek zijn naar een nieuwe stap in hun carrière, het slachtoffer worden van deze frauduleuze activiteiten.

Â

Plant Research International stelt het op prijs om kopieën te ontvangen van e-mail en advertenties waarin onze naam en faam misbruikt worden. Deze kopieën kunnen wellicht helpen bij het opsporen en vervolgen van de daders.

Â

Contact
Hoofd Communicatie
Erik Toussaint
erik.toussaint@wur.nl