Gouden bekroning voor 200 jarig bestaan van predikaat Koninklijk

11/09/2007 13:25



TNT Post



TNT Post geeft postzegel uit met 24 karaats gouden elementen

Den Haag - 11 september - TNT Post heeft vandaag ter gelegenheid van het 200 jarig bestaan van het predikaat Koninklijk een postzegel uitgebracht met hierop elementen van 24 karaats goud. Eric Dietz, Commercieel Directeur van TNT Post overhandigde het eerste postzegelvel '200 jaar Koninklijk' aan Frank van der Vorm, Directeur van Koninklijk Verbonden.

Tweehonderd jaar koninklijk - dit jaar is het dubbel aan de orde. Niet alleen viert Nederland in 2007 het tweehonderdjarig bestaan als koninkrijk, ook is het predikaat Koninklijk twee eeuwen oud. Hare Majesteit de Koningin kan een bedrijf, vereniging of instelling het recht geven om het predikaat Koninklijk te voeren. Dit is mogelijk als de desbetreffende organisatie een belangrijke plaats in het vakgebied inneemt, van landelijke betekenis is of ten minste een eeuw bestaat. Inmiddels dragen circa 550 Nederlandse organisaties het predikaat. TNT Post mag de titel Koninklijk sinds 1999 voeren.

Dun laagje écht goud
Ontwerper Sander Boon zag in het 'verhaal Koninklijk' een duidelijke lijn die hij voortzette in het idee achter de postzegel. De kern van het postzegelontwerp bestaat uit tweehonderd overlappende kronen: één voor elk jaar van het jubileum. "De kroon is het verbindende element tussen alle bedrijven, verenigingen en militairen onderdelen die het predikaat Koninklijk voeren", licht hij toe. De tweehonderd kronen creëren op de postzegel een kleurenverloop van oranje naar diepblauw. Boon streeft in zijn ontwerpen waar mogelijk naar het toepassen van verrassende techniek die aansluit bij wat hij wil vertellen. Ook op deze postzegel koos hij die benadering; in het midden plaatste hij een enkele kroon van goud, waarmee de basis van een 'sterk merk' wordt uitgedrukt. "Tijdens het drukken is voor die kroon een dun laagje écht goud gehanteerd", licht hij toe. "In de verpakking van de postzegel is bovendien een uitsparing aangebracht die exact over de middelste kroon past. Daardoor blijft die altijd zichtbaar, hetgeen eveneens de zichtbaarheid en overtuigingskracht van de kroon als merk symboliseert."

Oplage en verkrijgbaarheid
Het postzegelvel bestaat uit 1 postzegel met een frankeerwaarde van Euro 6,45. Dit is het tarief voor een aangetekende zending binnen Nederland. Het zegelvelletje heeft een oplage van 360.000 en is vanaf vandaag verkrijgbaar via de onlinewinkel op www.tntpost.nl/voorthuis/, bij de reguliere verkooppunten en bij de Collect Club in Groningen

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.nl) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.tntpost.nl/voorthuis/


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie,