Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda dinsdag 11 september

BREDA, 11 september 2007

Veelpleger aangehouden na fietsendiefstal

BREDA: De politie heeft maandagmorgen rond 07.00 uur op het Stationsplein een 27-jarige Bredanaar aangehouden op verdenking van de diefstal van een fiets. Een 20-jarige inwoonster van Gorinchem, die kranten uitdeelde op het station, zag de man plotseling lopen met haar fiets in de hand en schakelde de beveiliging in. Die belde de politie. De Bredanaar staat bekend als een zeer actieve veelpleger en is conform de afspraken met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. De fiets is, met een verbroken slot, terug naar de eigenares.

Bredase automobilist aangehouden na verlaten plaats ongeval

BREDA: Een 27-jarige Bredanaar is maandagmiddag kort na 17.00 uur aangehouden, nadat hij doorreed na een verkeersongeval. Hij reed met zijn auto op de Backer en Ruebweg en kwam bij een inhaalmanoeuvre in botsing met drie andere autos. Na het ongeval ging de 27-jarige automobilist ervandoor, zonder zijn identiteit bekend te maken. Hij stopte in de Wikketuin en ging lopend verder. De man werd nog achtervolgd door een van de automobilisten die hem wilde laten stoppen, maar dat lukte niet. Op basis van een duidelijk signalement konden gewaarschuwde agenten de man even later aan op het Moerenpad in de kraag grijpen. De Bredanaar verklaarde geen rijbewijs te hebben en daarom te zijn doorgereden. Hij is op het bureau in verzekering gesteld.

Aanhouding na bedreiging en vernieling

BREDA: De politie heeft maandagavond rond 21.30 uur een 28-jarige man uit Breda aangehouden op het Mgr. Nolensplein. Agenten reageerden op een melding van zijn ex-vriendin die hij zou hebben bedreigd en beledigd. Hij zou een aantal keren aan de deur zijn geweest. Ook vernielde hij een ruit van de voordeur van een woning in de wijk Heuvel waar de vrouw verblijft. De Bredanaar is in verzekering gesteld

Bredase (50) vernielt auto

BREDA: Een 50-jarige vrouw uit Breda is dinsdagmorgen kort voor 03.00 uur aangehouden wegens vernieling van een auto. Dat gebeurde op de Academiesingel. Volgens de bestuurder van een bestelauto, een 58-jarige Roosendaler, sprong de Bredase voor de auto toen die wilde wegrijden bij het verkeerslicht. Vervolgens vernielde de vrouw de auto. Ze werd ingesloten op het bureau. Op weg daarheen begon ze zich vreemd te gedragen door te gillen en wild om haar heen te slaan. De vrouw is later op verzoek van een GGD-arts opgenomen in het ziekenhuis. Zij had vermoedelijk een te hoge dosis GHB ingenomen.

Controle op gebruik van goede rijrichting op het fietspad

BREDA: Vier agenten van het team Zuid-Oost hebben dinsdagmorgen opnieuw een controle gehouden op de Tilburgseweg. Dit naar aanleiding van de vele fietsers die tegen de rijrichting in over het fietspad rijden. Ze rijden dus op het fietspad aan de verkeerde kant van de weg. Dat leidt tot verkeersonveilige situaties. Buurtbewoners hebben hierover regelmatig aan de bel getrokken bij de politie. In een uurtje tijd (07.30 08.30 uur) werden 22 bekeuringen uitgeschreven. De politie zal het gebruik van het fietspad ook in de toekomst blijven controleren.

Auteur: Andre van den Hul