Gemeente Binnenmaas

Geen vierde wethouder in Binnenmaas

Als het aan de coalitie van Gemeentebelangen Binnenmaas (GBBM), CDA en PvdA ligt, zal in de gemeente Binnenmaas geen vierde wethouder worden aangesteld als opvolger van de heer J. Hoek (SGP) die op 16 juli zijn functie als wethouder heeft neergelegd.

De portefeuille van de heer Hoek zal binnen het college worden verdeeld. Dit is het resultaat van het overleg tussen de fracties van de in het college nog vertegenwoordigde coalitiepartijen GBBM, CDA en PvdA. Zij hebben op 6 september met elkaar gesproken over de wenselijkheid en noodzakelijkheid van de benoeming van een vierde wethouder in de plaats van de heer Hoek. Daarbij is de SGP-fractie geconsulteerd. Dit voorstel zal ter besluitvorming aan de gemeenteraad worden voorgelegd.

In dit overleg is vastgesteld dat, hoewel de SGP na de ontslagname van wethouder Hoek de coalitie heeft verlaten, er voldoende draagvlak is om de coalitie met de drie raadsfracties van GBBM, CDA en PvdA voort te zetten. De fracties staan met volle overtuiging achter de inhoud van het coalitieakkoord.

Overwegingen

Bij het voornemen om geen vierde wethouder in de ontstane wethoudersvacature te benoemen, hebben verschillende overwegingen een rol gespeeld. Ten eerste werd het college van burgemeester en wethouders van aanvang af gesteund door een grote meerderheid van vier fracties in de raad van Binnenmaas. Na vertrek van de SGP-fractie uit de coalitie, kan het college nog altijd rekenen op voldoende meerderheid in de raad. Ten tweede heeft het college de fracties op hun verzoek een advies gegeven over de werkdruk en de noodzaak om al dan niet een vierde wethouder te benoemen. Het college en de fracties achten dit laatste mede niet nodig, omdat inmiddels meer duidelijkheid is over de feitelijke werkdruk in de nieuwe gemeente. Dit advies is overgenomen en wordt met vertrouwen ondersteund.

Fractievoorzitter GBBM: mr. J.A.M. Nieland
Fractievoorzitter CDA: dr. P.D. van Loo
Fractievoorzitter PvdA: drs. B.H. de Rave

gemeentehuis
Sportlaan 22
3299 XG Maasdam

postadres
Postbus 5455
3299 ZH Maasdam

telefoon
078 - 676 44 33

fax
078 - 676 19 58

e-mail
gemeente@binnenmaas.nl