Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout 11/09

OOSTERHOUT NB, 11 september 2007

Politie arresteert man na bedreiging

OOSTERHOUT / NIEUWENDIJK De politie heeft gisteravond tegen 20.30 uur in een woning in de Zandsteeg een 54 jarige man aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een 46 jarige vrouw woordelijk te hebben bedreigd. Hij is op het bureau in verzekering gesteld.

Voorafgaand aan een cursusmoment kreeg de verdachte en het slachtoffer in een cursusruimte aan het Dillehof in Oosterhout een woordenwisseling. Tijdens de woordenwisseling ging de man zich steeds agressiever gedragen in de richting van de vrouw. Nadat de man meerdere keren gevraagd was weg te gaan, dreigde de verdachte het slachtoffer woordelijk met de dood. Gealarmeerde agenten stelden een onderzoek in en troffen de man aan bij zijn woning in Nieuwendijk.

Dronken automobilist veroorzaakt verkeersongeval

GILZE De politie heeft gisterenochtend om 09.30 uur in de biestraat in Gilze een 18 jarige Pool aangehouden. De man, die betrokken was bij een aanrijding bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Naast het rijden onder invloed was hij ook niet in het bezit van een geldig rijbewijs.

De Pool reed met een auto over de Bavelseweg. Vanuit tegemoetkomende richting naderde hem een vrachtwagen die bestuurd werd door een 52 jarige man uit s-Hertogenbosch. Tussen beiden ontstond een aanrijding. Een getuige meldde dat de Pool al slingerend over de Bavelseweg reed. Een ademtest op het bureau wees uit dat hij ruim vier maal de toegestane hoeveelheid aan alcohol in zijn bloed had, namelijk 885 ug/l. De man verklaarde gistermorgen om 07.00 uur zijn eerste biertje gedronken te hebben. Voorzien van een rijverbod van 12 uren mocht hij na verhoor vertrekken.

Politie vordert rijbewijs in van automobilist

KAATSHEUVEL De politie heeft gisteravond rond 23.30 uur op grond van gevaarlijk rijgedrag het rijbewijs ingevorderd van een 21 jarige automobilist uit Kaatsheuvel. De man, die eerder betrokken bij een verkeersongeval aan de Smalle Vaert was na de aanrijding weg gereden. Tijdens het politieonderzoek meldde een familielid dat de verdachte debet was aan de aanrijding. In de Smalle Vaert troffen de agenten een geparkeerd staande auto aan met aan zowel de voor- als achterzijde schade. Gezien het verkeersverleden als het mogelijk voorafgegaan rijgedrag, hebben de agenten zijn rijbewijs ingevorderd.

Politie deelt 60 bekeuringen uit tijdens verkeerscontroles

RAAMSDONKSVEER / HOOGE ZWALUWE / OOSTERHOUT De politie heeft gisteren op verschillende locaties verkeerscontroles ingesteld. Op de Horenhilsedijk in Hooge zwaluwe hielden agenten een snelheidscontrole. In totaal kregen 31 passanten een bekeuring voor het overtreden van de maximum snelheid. Tijdens controle bleken 4 automobilisten geen gordel te dragen. Ook daarvoor werden ze beboet. Op de Maasdijk in Raamsdonksveer deelden agenten tijdens een bromfietscontrole in totaal 14 bekeuringen uit. Deze boetes waren onder andere voor het niet bij zich hebben van een bromfietscertificaat, rijden over het fietspad en technische gebreken. Bij een verkeerscontrole aan de Burgemeester Elkhuizenlaan kregen 11 passanten een bekeuring voor onder andere het rijden zonder helm, het niet dragen van de autogordel en een technische gebreken.

Politie onderzoekt inbraken op bedrijventerrein

LOON OP ZAND De politie is met het opnemen van een aangifte een onderzoek gestart naar aanleiding van enkele inbraken die tussen gisteravond 20.00 uur en vanmorgen 04.00 uur gepleegd zijn op een bedrijventerrein aan de Bergstraat. Onderzoek wijst uit dat een bedrijf en twee schuurtjes het doelwit zijn geweest.

Onbekenden hebben zich de toegang tot het terrein verschaft door de afrastering te vernielen. Een kast op het terrein werd opengebroken. Bij een op het terrein aanwezig bedrijfspand werd de achterdeur geforceerd. Vanuit het pand hebben de daders onder andere een laptop en een computer ontvreemd. Ook werden twee vrijstaande schuurtjes het doelwit van inbraak.

Auteur: Desiree Brabers