Ingezonden persbericht


Persbericht

Eurofiber faciliteert betalingsverkeer in Nederland

Equens kiest voor schaalbare glasvezel oplossing van Eurofiber

Amsterdam, 11 september 2007 - Eurofiber biedt Equens Nederland (voorheen Interpay) de ruggengraat tussen haar datacenters voor de verwerking van giraal en cards-gerelateerd transactieverkeer. Equens Nederland B.V. heeft Eurofiber gecontracteerd voor de aanleg van een betrouwbaar en veilig glasvezelnetwerk. Het netwerk wordt gebruikt voor online datacommunicatie tussen Equens datacenters in Nederland en door primaire en back-upsystemen voor storage synchronisatie. Door storage synchronisatie wordt dataverlies voorkomen. Een andere reden voor de samenwerking met Eurofiber is de mogelijkheid om de capaciteit van het netwerk te vergroten om zo in te kunnen spelen op toekomstige groei. De capaciteitsuitbreiding is mogelijk door het gebruik van dark fiber *.

Equens is een van Europa's grootste verwerkers van betalingsverkeer. Op jaarbasis verwerkt de organisatie ruim 7 miljard betalingen en handelt zij 2 miljard kaartgerelateerde betalingen af. Antoon Kuijpers, Board of Directors Equens: "Een betrouwbare en veilige infrastructuur is voor onze klanten en voor ons van levensbelang. De veiligheid en hoge beschikbaarheid van het Eurofiber-netwerk gaven de doorslag bij de keuze voor deze leverancier. Eurofiber biedt een end-to-end sluitend netwerk dat volledig ondergronds is aangelegd. Dit is een belangrijk criterium in verband met de veiligheid van de verbinding."

Voor de belichting van het glas gebruikt Equens DWDM ** (Dense Wave Division Multiplexing)-apparatuur. Het gebruik van deze apparatuur maakt het beheer van de infrastructuur veel eenvoudiger. "De DWDM-apparatuur maakt het mogelijk op eenvoudige wijze de capaciteit op te schalen zonder onderbrekingen of capaciteitsverlies. Het dark fiber-netwerk in combinatie met de DWDM-apparatuur geeft enorme flexibiliteit," aldus Alex Goldblum, managing director Eurofiber.


- einde bericht -


* Dark fiber
Dark fiber is een onbelichte glasvezel. De eigenaar van de dark fiber kan zelf aan beide kanten apparatuur aansluiten die licht op de vezel zet en hiermee communicatie tot stand brengt. De snelheid van de verbinding is in principe onbeperkt en wordt slechts bepaald door de aangesloten apparatuur. Deze manier van aansluiten is oneindig schaalbaar en geeft een grote onafhankelijkheid. Bedrijven kunnen op dit netwerk zelf hun applicaties plaatsen en zijn vrij in de keuze van diensten en leveranciers. De toepassingen voor dark fiber-netwerken zijn onder andere: hoogwaardigere en goedkopere verbindingen met nevenvestigingen, server centralisatie, data-recovery, supersnelle internetverbindingen, videoconferencing en IP telefonie.

** DWDM
DWDM staat voor Dense Wave Division Multiplexing. Met deze transportprotocol-neutrale technologie is het mogelijk om verschillende, gescheiden communicatiestromen over één glasvezelverbinding te combineren. Zo kan netwerk-, telefonie-, video- en ander dataverkeer over één glasvezelpaar lopen. Grote kracht hiervan is dat de gebruiker veel sneller dan bij traditionele verbindingen over extra bandbreedte beschikt tegen lage kosten.



Ingezonden persbericht