Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Raoul Heertje

Raoul Heertje (standup comedian, programmamaker en tekstschrijver), Piet Menu (programmeur podiumkunsten bij Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond), Maaike Bleeker (dramaturg en hoogleraar), Daphne Richter (freelance criticus en dramaturg) en Jörgen Tjon a Fong (theatermaker).

Meulman rekent erop dat de jury onbevangen én kritisch zal oordelen en vervolgens een prikkelende, uitnodigende selectie presenteert.

TF-1 vormt de kern van het festival en biedt de Nederlands - Vlaamse Theaterselectie. Tijdens TF-1 zijn de beste voorstellingen, volgens jury én publiek, van het afgelopen seizoen nog één keer te zien. TF-2 is het Amsterdam Fringe Festival, dat wordt gekenmerkt door een open inschrijving. Hoofddoel van TF-2 is het aanjagen van eigen artistiek initiatief en het cultureel ondernemerschap onder jonge (theater)makers. TF-3 biedt verdieping voor veelkijkers en vakgenoten. Het programma bestaat onder andere uit minicongressen, masterclasses, debatten, interviews, lezingen en een bezoekersprogramma voor buitenlandse bezoekers. TF-4 toont de Vlaamse keuze, hier wordt een aantal voorstellingen uit de selectie van het zusterfestival Theaterfestival Vlaanderen getoond.

www.tf.nlwww.whattf.nl.

Ende Foundation draagt net als vorig jaar met een algemene bijdrage bij aan de totstandkoming van het festival. Het VSBfonds ondersteunt met name TF-2, het Amsterdam Fringe Festival. Andere fondsen die het festival mogelijk maken zijn het Prins Bernhard Cultuurfonds, het Amsterdams Fonds voor de Kunst en het Fonds voor Podiumprogrammering en Marketing. Het festival ontvangt structurele subsidie van het Ministerie van OCW.

www.demediavilla.nl
Kim Middelbosch | Bapke Wiebols |

www.demediavilla.nl. Dit materiaal is rechtenvrij te gebruiken, mits de naam van de fotograaf wordt vermeld.

----------
(1978) noemt zichzelf professionele toeschouwer . Hij is sinds vijf jaar theatercriticus voor de Belgische krant De Morgen en oprichter van Rekto:verso, een gratis kunstkritisch tijdschrift.

(1977) is programmeur podiumkunsten bij Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond.

(1969) is dramaturg en hoogleraar theater aan de Universiteit van Utrecht.

(1975) maakt voor het tweede jaar deel uit van de TF-1 jury. Ze is freelance criticus en dramaturg.