Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten dinsdag 11 september 2007

Zaanstreek-Waterland, 11-09-2007 o Met onder meer: controle bedrijven, aanhoudingen na vernielingen en man overleden na val op schip.

Illegalen

Zaandam, september 2007.

De politie heeft na een tip in een woning op de Clusiusstraat twee illegaal in Nederland verblijvende mannen aangehouden. De 26- en 45-jarige uit Turkije afkomstige mannen werden in
vreemdelingenbewaring gesteld in afwachting van hun uitzetting. Via M (Meld Misdaad Anoniem 0800-7000) kwam een melding dat op de Bergblauwstraat illegalen zouden wonen. In de woning werden twee Turkse mannen van 24 en 30 jaar oud aangetroffen. Ook zij werden ingesloten in afwachting van hun uitzetting.

Brand op zolder

Purmerend, maandag 10 september 2007, 15:50 uur.

De politie heeft een onderzoek ingesteld in de Vlasleeuwenbek waar een brandje op de zolder van een woning was ontstaan. De 47-jarige bewoner en zijn vrouw probeerden met brandblussers de boel uit te krijgen maar moesten de woning uit vluchten toen dit niet lukte. De brandweer heeft de brand geblust die vermoedelijk was ontstaan door een brandende kaars. De bewoners werden per ambulance voor controle naar het ziekenhuis gebracht. Iemand van de Stichting Salvage kwam ter plaatse om namens de verzekering de zaken waar te nemen, hulp te verlenen en de schade te beperken.

Controle bedrijven

Zaandam en Purmerend, maandag 10 september 2007.

De Vreemdelingendienst van de politie heeft bij zes kleine bedrijven in Zaandam en bij drie bedrijfjes in Purmerend een controle gehouden op de naleving van de Wet Arbeid Vreemdelingen. Er werden bij de controle van enkele tientallen werknemers geen onregelmatigheden geconstateerd behalve bij een wasserij in Zaandam. Hier had een werknemer geen tewerkstellingsvergunning. Proces-verbaal wordt opgemaakt en de arbeidsinspectie zal een boetebeslag van ten minste 4000 euro aan het bedrijf opleggen. De controles werden tevens gehouden bij garage-, autopoetsbedrijven, dienstverlening en een horecabedrijf.

Getuigen steekpartij gezocht

Purmerend.

De recherche Purmerend is op zoek naar getuigen van een steekpartij die plaatsvond op zaterdagochtend rond vier uur op de Koemarkt. In de nieuwsberichten van het weekeinde werd al vermeld dat een 36-jarige man twee maal in zijn rug gestoken werd kort nadat hij een horecagelegenheid had verlaten. De recherche is op zoek naar twee mannen die de man zouden hebben aangesproken, geslagen en gestoken. Getuigen, die nog niet zijn gehoord, worden dringend verzocht contact op te nemen met de recherche Purmerend via 0900-8844.

Man overleden na val op schip

Monnickendam, dinsdag 11 september 2007, 11:03 uur.

Een 68-jarige Monnickendammer is overleden nadat hij van de kajuit van zijn boot was gevallen. De man is vermoedelijk onwel geworden en van anderhalve meter op het dek gevallen. Omstanders zijn direct te hulp geschoten met een AED. Er werd gereanimeerd en het slachtoffer werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht waar hij vervolgens is overleden.

Aanhoudingen na vernielingen

Middenbeemster, september 2007.

De politie heeft zaterdag op Westerhem een 25-jarige man en zijn 50-jarige vader aangehouden als verdachten van vernieling en bedreiging. De in Middenbeemster woonachtige mannen zouden vernielingen aan een woning hebben gepleegd en bedreigingen tegen een bewoner hebben geuit. Een en ander zou te maken hebben met de aanhouding van een 30-jarige inwoner van Middenbeemster die vorige week door de politie werd aangehouden. Een getuige zou hebben gezien dat een man een vuurwapen bij zich had en zich verdacht tussen vrachtauto's zou hebben bewogen. Er bleken tientallen banden van vrachtauto's lek gestoken. Na aanhouding van de verdachte werd in zijn woning een hennepplantage aangetroffen waar kortgeleden was geoogst. Ook werd een groot geldbedrag aangetroffen en in beslag genomen. Een vuurwapen werd niet gevonden. De recherche stelt een onderzoek in.

Politie voorkomt familiedrama

Zaandam, september 2007.

De politie denkt met de arrestatie van een 38-jarige Turkse man uit Zaandam een op handen zijnd familiedrama te hebben voorkomen. Bij de Centrale Recherche waren sterke aanwijzingen binnengekomen dat de man zijn 37-jarige echtgenote, die met twee minderjarige kinderen op vakantie was, bij terugkomst van het leven zou beroven. Voordat hij zijn vrouw zou doden zou hij voor haar ogen de kinderen van het leven beroven. De vrouw en kinderen werden door politie en marechaussee op het vliegveld opgevangen en in veiligheid gebracht. De verdachte werd aangehouden en door de rechter-commissaris in bewaring gesteld. De recherche maakt proces-verbaal op ter zake bedreiging en huiselijk geweld omdat vrouw en kinderen tijdens het huwelijk stelselmatig zouden zijn mishandeld. De vrouw en haar kinderen zijn thuis in de woning in Zaandam. Door de rechter-commissaris wordt een
persoonlijkheidsonderzoek voor de verdachte overwogen.

Cocaïne

Volendam, maandag 10 september 2007.

De politie heeft op de kermis twee 37-jarige Amsterdammers, een 43-jarige man uit Hoorn en een 24-jarige Purmerender aangehouden wegens drugsgebruik. Drie van hen werden na het betalen van 200 euro boete en het inleveren van drugs heengezonden. Tegen één van de Amsterdammers wordt proces-verbaal opgemaakt omdat hij niet mee wilde werken aan de met justitie overeengekomen afkoopregeling tot strafvervolging. De man zal zich later voor de rechter moeten verantwoorden. In een hotel in Volendam werd een handelsvoorraad wikkels met cocaïne in een zakje aangetroffen. De verdovende middelen werden in beslag genomen en naar de handelaar wordt een onderzoek ingesteld.

Laatst gewijzigd 11-09-2007 15:01 | © Politie Zaanstreek-Waterland |