Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 11 september 2007

Snelheidscontrole

DE HEEN: De politie hield op de Zeelandweg West een snelheidscontrole. Op maandag werden tussen 07.45 uur en 10.45 uur 387 passanten gecontroleerd. Hiervan waren er 34 in overtreding. Maximaal toegestane snelheid bedraagt hier 80 km/u. Hoogst gemeten snelheid bedraagt 118 km/u.

NIEUW-VOSSEMEER: Op maandag is tussen 11.15 uur en 14.15 uur een snelheidscontrole gehouden aan de Rijksweg. In totaal zijn 716 passanten op snelheid gecontroleerd. Hiervan waren er 71 in overtreding. Hoogst gemeten snelheid bedraagt 89 km/u. De maximum snelheid bedraagt hier 50 km/u.

Vrouw verdrinkt in vijver

BERGEN OP ZOOM: Op maandagmiddag overleed een 70-jarige vrouw uit Bergen op Zoom door verdrinking. De vriend van de vrouw ontdekte even voor 17.30 uur dat ze in de vijver lag aan de Westerstraat en niet meer ademde. De GGD, politie en traumahelikopter schoten te hulp. Buurtbewoners waren al begonnen met het reanimeren van het slachtoffer. Alle hulp bleek tevergeefs. Hoe de vrouw in het water is beland is onduidelijk. Wel blijkt uit onderzoek van technisch rechercheurs van de politie dat het hier niet om een misdrijf gaat. De vrouw was slecht ter been en is mogelijk gestruikeld of voorover gevallen na hartfalen.

Man aangehouden na ongeval

OUDENBOSCH: De politie hield op maandagavond even voor middernacht een 19-jarige man uit Etten-Leur aan voor rijden onder invloed. Dit gebeurde op de Bosschendijk. De man verklaarde dat de wielen van zijn auto blokkeerden, toen hij richting Etten-Leur reed. Hij wilde de rotonde op rijden, toen de auto niet meer reageerde. Hij reed tegen een verkeersbord en wilde opnieuw de weg op rijden. Dit lukt niet en de auto belandde in de sloot. Bij aankomst van de politie bleek dat de man had gedronken. Uit een ademanalyse bleek een uitslag van 190 ug/l. Omdat de man een beginnend bestuurder is kreeg hij een rijverbod van 2 uur en is zijn rijbewijs in beslag genomen. De auto is getakeld. Na verhoor is de man in vrijheid gesteld. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Tweetal aangehouden voor auto-inbraak

ROOSENDAAL: De politie kreeg op dinsdag even voor 03.00 uur melding dat er aan de Chistiaan Huijgensstraat twee personen aan het inbreken waren in autos. Nabij de Stoopstraat trof de politie twee mannen die voldeden aan het signalement. De politie hield de 31-jarige man en de 28-jarige man uit Boekarest aan. Na verhoor zijn beide verdachten in vrijheid gesteld. Dinsdag deed één van de eigenaren aangifte van poging tot autodiefstal. Tegen de verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.

Twee aanhoudingen bij ontdekking hennepkwekerij

KRUISLAND: Het team Courage ontmantelde dinsdagmiddag een hennepkwekerij aan de Roosendaalseweg. In een bijgebouw van een pand waar een horecagelegenheid in huist werd de kwekerij gevonden. Deze bestond uit 675 hennepplanten en bijbehorende apparatuur. Door het energiebedrijf werd diefstal van stroom geconstateerd. De kwekerij is ontmanteld.

In het pand zijn twee verdachten aangehouden. Het gaat om een 24-jarige Pool en een 42-jarige man uit Kruisland. Beiden zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Auteur: Inge Rijgersberg