Gemeente Abcoude


Herinrichting Burgemeester des Tombeweg-voortgang

Zoals u op 30 augustus in de Abcoude Rondom kon lezen, is de gemeente van plan om de Burgemeester des Tombeweg opnieuw in te richten. Deze toegangsweg tot Abcoude zorgt door de opbouw uit betonplaten al jaren voor veel klachten over het comfort en aangezicht. Nu in de omgeving van de weg veel werkzaamheden zijn, grijpt de gemeente het moment aan om de weg onder handen te nemen.

Tijdens een informatiebijeenkomst op 5 september jl. is gebleken dat tegen de voorgenomen kap van de bomen veel weerstand heerst bij de bewoners van Abcoude. Daarom heeft de gemeente besloten de bomen aan een nader onderzoek te onderwerpen door een externe, onafhankelijke bomendeskundige. Naar aanleiding van de conclusies van deze deskundige bekijkt de gemeente of al dan niet een kapvergunningprocedure in gang wordt gezet.

Alhoewel het dus nu nog niet bekend is of de bomen wel of niet gekapt worden, kunnen de overige werkzaamheden aan de weg zoals gepland starten op 17 september. De werkzaamheden nemen ongeveer zeven weken in beslag. De Burg. Des Tombeweg moet hiervoor drie weken worden afgesloten voor verkeer. Gedurende deze periode wordt autoverkeer omgeleid via de D. van Troostwijkstraat en Koppeldijk en fietsverkeer via de Dr. Sloetlaan. Deze omleidingen worden met borden aangegeven. Aanwonenden worden per brief nader geïnfomeerd. U kunt de bouwtekening van de Burgemeester des Tombesweg op de website www.abcoude.nl onder Actueel / Werk in uitvoering bekijken. Hier vindt u tevens meer informatie over de werkzaamheden.