Gemeente Abcoude


Plannen herinrichting centrum Abcoude

De gemeente is gestart met de ontwikkeling van plannen voor herinrichting van het centrum van Abcoude. Maar dit doet de gemeente niet alleen! De gemeente wil bij de ontwikkeling van de plannen graag de ideeën van de direct betrokkenen meenemen. Daarom ontwikkelen wij de plannen in drie fasen.

De eerste fase is inmiddels in gang gezet: interviews met belangenorganisaties, zoals de Ondernemersvereniging, de Ouderenbelangenvereniging en de Vereniging tot Behoud van het Dorpse Karakter, het gemeentebestuur en een afvaardiging van alle ambtelijke specialisaties. Deze interviews leiden tot een grof raamwerk voor de herinrichting.
De tweede fase bestaat uit het betrekken van de direct aanwonenden en de winkeliers bij de plannen. Hiervoor organiseert de gemeente in oktober van dit jaar een brainstormavond, waarin de wensen van deze groep worden geïnventariseerd. Hiermee wordt het eisenpakket voor de herinrichting verder verfijnd. De aanwonenden, winkeliers en belangenverenigingen ontvangen binnenkort een uitnodiging voor de bijeenkomst.
Tot slot organiseert de gemeente een inloopavond voor alle inwoners van de gemeente, waarin het voorstel wordt gepresenteerd, dat op basis van de voorgaande fases is samengesteld. Inwoners van de gemeente kunnen op het voorstel reageren. Naar verwachting is deze inloopavond eind 2007 of begin 2008.

Op basis van de uitkomsten uit alle drie fasen, wordt een programma van eisen opgesteld waarmee vervolgens een aannemer aan de slag gaat. Wij houden u van de ontwikkelingen op de hoogte via de gemeentepagina Abcoude Rondom en de website www.abcoude.nl.