Gemeente Heusden


âZwerfafval? Niet in onze straat!â 11 september 2007 Herdenkingsbijeenkomst ondergedoken zweefvliegtuigpiloten 11 september 2007
âZwerfafval? Niet in onze straat!â

Zwerfafval is een hardnekkig probleem in veel wijken. Daarom organiseert de gemeente Heusden op zaterdag 15 september 2007 onder het motto "Zwerfafval? Niet in onze straat!" een zwerfafvalactie. Veertien buurtverenigingen trekken hun buurt in om de straten, trottoirs en plantsoenen zo schoon mogelijk te maken. Zo dragen zij hun steentje bij aan een prettiger woon- en werkomgeving. De gemeente Heusden voorziet de deelnemers van materialen zoals afvalprikkers en vuilniszakken en beloont elke deelnemende buurtvereniging met een geldbedrag van EUR 75,--.

De zwerfafvalactie start zaterdag 15 september om 09.00 uur. Ongeveer 60 volwassenen en 15 kinderen uit Vlijmen, Drunen, Haarsteeg en Elshout gaan dan druk aan de slag. Medewerkers van de gemeente Heusden zijn in de verschillende wijken aanwezig ter ondersteuning. De actie eindigt rond 12.00 uur op de gemeentewerf in Drunen. Hier staat voor de deelnemers nog een hapje en een drankje klaar.

Informatiebijeenkomst

Om alles in goede banen te leiden werd er op 30 augustus jl. voor de deelnemende buurtverenigingen een informatiebijeenkomst gehouden op de gemeentewerf in Drunen. De vertegenwoordigers kregen uitleg over het doel en programma van de actie. Aan het einde van de bijeenkomst konden ze meteen de benodigde materialen meenemen.

De gemeente Heusden wil als de actie een succes is van dit initiatief een jaarlijks terugkerende activiteit maken in steeds andere wijken en met medewerking van andere actievelingen.
Geplaatst op: 11 september 2007
Herdenkingsbijeenkomst ondergedoken zweefvliegtuigpiloten

Op zaterdag 22 september 2007 worden bij het oorlogsgedenkteken aan de Kerkstraat in Elshout de 47 zweefvliegtuigpiloten herdacht die in Elshout ondergedoken hebben gezeten.

63 jaar na dato zullen oud-veteranen van de Glider Pilots Regimental Association, samen met hun partners en leden van de Army Air Corps, stilstaan bij de gebeurtenissen die hebben plaatsgevonden in onze gemeente, en dan met name in Elshout, in de laatste oorlogsdagen.

De herdenkingsplechtigheid zal om 14.00 uur plaatsvinden bij het in 1994 opgerichte oorlogsherdenkingsteken aan de Kerkstraat in Elshout. Geplaatst op: 11 september 2007