Gemeente Hengelo

Binnenstadsideeën krijgen vorm

Vrijdag 31 augustus zijn de werkgroepen van het binnenstadsdebat voor de tweede keer bijeengekomen. In de oude bibliotheek, die voor deze bijeenkomst is omgedoopt tot De Toekomst, zijn de zestig Hengeloërs verder gegaan met het uitwerken van hun ideeën over de binnenstad.

Creatieve uitwerking

De plannen van de vorige bijeenkomst zijn in de afgelopen week verder uitgewerkt. Creatieve notulisten zijn per groep bezig geweest de plannen van de inwoners te verwoorden in een kunstwerk. De voorlopige uitwerken van de kunstwerken liepen erg uiteen, maar de reacties van de deelnemers waren positief. Een reactie: Dit is heel anders dan ik me had voorgesteld, maar toch zie ik mijn ideeën er in terug. Deelnemers zijn ook verrast over de overeenkomsten tussen de werkgroepen, de meningen van jong en oud liggen veel dichter bij elkaar dan men verwacht had.

Neem een kijkje

Eind september gaan de werkgroepen hun voorstellen presenteren aan de gemeenteraad. Vervolgens worden de zes plannen van de werkgroepen samen met eerder aangeleverd materiaal tentoongesteld in de voormalige bibliotheek, Burgemeester Jansenstraat 2. U kunt tot 10 oktober uw eigen voorstellen inleveren. Van 1 tot 14 oktober kunt u de tentoonstelling op werkdagen bezoeken. U bent van harte welkom!

De deelnemers van het binnenstadsdebat luisteren aandachtig naar voorstellen
voor de nieuwe binnenstad.