Gemeente Leeuwarden

Bleize op weg naar winst Friesland Touring Trophy

Bron: Gemeente Leeuwarden (11-09-2007) Yvonne Bleize, wethouder Cultuur en Milieu, rijdt momenteel mee met de Friesland Touring Trophy. Dit is een wedstrijd van bijzondere auto's gecombineerd met cultuur en liefdadigheid die van 9 tot en met 12 september gereden wordt.
De rally gaat door het voormalige `Magna Frisiarijk'. Het Magnia Frisiarijk is een benaming voor het Friese rijk toen het op zijn grootst was. Dit landsdeel bestond uit West-Friesland, de huidige provincie Fryslân en liep langs de Duitse kust tot in Denemarken.

Yvonne Bleize rijdt de tour in een Opel Zafira op aardgas, de schoonste brandstof van het moment. Samen met Rob Tolsma, directeur van Autodealer Engelsma en Wijnia uit Leeuwarden is Bleize afgelopen maandag 10 september geëindigd op een vijfde plaats. Hierdoor is zij in het algemeen klassement gestegen. Nu Yvonne deze plaats heeft bereikt is ze erg fanatiek: `Ik wil winnen', aldus de wethouder.

Momenteel gaat de rally door Duitsland. Woensdag 12 september is de finish rond 17.30 uur bij het WTC Expo. Aansluitend is er om 19.30 uur een feest in het Holland Casino.

Omrop Fryslân zendt vanavond vanaf 17.15 uur een live interview met Yvonne Bleize uit.