ProRail

Persbericht

11-09-2007

Storing Utrecht CS voorbij

De herstelwerkzaamheden na een storing in het bedieningssysteem in Utrecht zijn afgerond. In overleg met de NS is rijden er nog minder treinen op een aantal trajecten tot het einde van de dienstregeling op dinsdagavond. ProRail betreurt de vertraging die reizigers hebben opgelopen, maar verwacht de treindienst woensdag volgens plan te kunnen opstarten.
Maandagavond 10 september ontstond even na zeven uur een storing bij Post Utrecht waardoor seinen en wissels in en rond Gouda niet bediend konden worden. De storing breidde zich uit waardoor er na kwart over zeven helemaal geen treinen meer reden van en naar Utrecht. Rond half tien was het systeem zodanig stabiel dat gestrande reizigers met pendeltreinen alsnog naar hun bestemming konden worden gebracht. Dinsdag 11 september is uit voorzorg een aantal spitstreinen preventief geschrapt. Rond half vier was de oorspronkelijke oorzaak van de storing boven water. In overleg met de vervoerder blijft de aangepaste dienstregeling dinsdag nog gehandhaafd.

Prorail vervangt op dit moment de systemen in de dertien verkeersleidingposten. Alle systemen worden dubbel uitgevoerd zodat de kans op omvangrijke versstoringen aanzienlijk zal afnemen. Deze nieuwe systemen worden post voor post vervangen. Medio 2008 is deze operatie afgerond.