Bonnefanten Museum Maastricht

Persmap:

Painted Puppet Parade

Festival Jong

11.09.07 - 06.01.08

Miss Anna
Het was geen goed idee, als je dat van te voren had geweten had je jezelf nooit laten portretteren. Eerst hang je bijna 400 jaar doodstil in de gang van een deftig huis om vervolgens in een museum te belanden. Wie heeft daarom gevraagd?
Het ene hoofd na het andere trekt aan je voorbij, gaapt je aan, komt te dichtbij, ademt in je gezicht..... Gek word je ervan. Wist jij veel toen je dat portret liet maken. En dan hangen ze je ook nog tegenover zo'n sukkel die de hele dag misprijzend zit te loeren... Wat een toestand! En die ellendige grote kraag die je al die tijd onder je kin gebonden hebt, je zou willen dat je iets makkelijkers had aangetrokken.
Dus af en toe, als het even kan, rammel je het stof uit je hoofd, zet je het geweldig op een zingen, zeg je alles wat je al jaren dwars zit, om dan weer gewoon rustig naar al die voorbijgangers terug te staren....Wat een opluchting!

"Painted Puppet Parade" zijn 5 voorstellingen van Cirque Frique* 1999 onder leiding van Denise Castermans en vinden plaats op de afdeling oude kunst van het Bonnefantenmuseum in het kader van Festival JONG.

Data
zo 21, di 23, wo 24, do 25 en vr 26 oktober
Aanvangstijd
15.30 uur, duur 45 minuten
Entree
EUR 4,- ouders per kind, begeleidende ouders hebben een geldig entreekaartje nodig

Meer informatie is verkrijgbaar via pressoffice@bonnefanten.nl of 043 3290 110.