Ingezonden persbericht


Persbijeenkomst: Studenten werken aan fileprobleem tijdens zomerkamp

Wat is het resultaat van een zomervakantie waarin top talent studenten werken aan een probleem dat ons allemaal treft: file.

Bedenk een innovatieve oplossing om te voorkomen dat het verkeer tijdens de wegwerkzaamheden aan de A15 in 2008 stil komt te staan . De visie werken om de hoek was het uitgangspunt voor de oplossing.

IBM s Extreme Blue-programma combineert top talent studenten met de nieuwste technologieën om in een periode van 12 weken een innovatief concept te ontwikkelen. Dit jaar hebben 5 studententeams, ieder bestaande uit 4 studenten (bedrijfskundig & technisch), gewerkt aan een innovatief project voor klanten van IBM.

Op dinsdag 11 september zullen we het Extreme Blue programma afsluiten en wij nodigen u van harte uit om hierbij aanwezig te zijn.

Het programma op 11 september is als volgt:
10:30 uur Introductie Extreme Blue
10:40 uur Van uitdaging naar innovatief concept - studenten Extreme Blue 11:00 uur Resultaten Extreme Blue project - studententeam advies- en ingenieursbureau DHV 11:15 uur Klantenpanel met DHV, ABN AMRO bank, Heineken en TomTom 11:45 uur Sluiting - Mark Verhagen, Innovation & Technology Executive IBM Benelux

Locatie: Stadsschouwburg, Almere. Esplanade 10, Almere

Resultaten van het Extreme Blue project DHV worden gepresenteerd. De uitdaging van DHV voorgelegd aan het Extreme Blue team is: Bedenk een innovatieve oplossing om te voorkomen dat het verkeer tijdens de wegwerkzaamheden aan de A15 in 2008 stil komt te staan . De visie werken om de hoek was het uitgangspunt voor de oplossing.

Het door het Extreme Blue team uitgewerkte concept is gebaseerd op het gebruik van leegstaande kantoorruimtes in de woonplaats van de forens. De sleutel is echter dat deze leegstaande ruimtes toegankelijk worden voor iedereen, van elke organisatie, zolang ze lid zijn van het programma. Voor de werkgever betekent dit tevredener werknemers, de mogelijkheid om hun zakelijk netwerk uit te breiden en een besparing op reistijd en -kosten.

Het flexkantoor wordt een plek waar je tussen je klanten, business partners, vrienden en kennissen werkt en waar je dus niet alleen hoeft te werken zoals dat bij thuiswerken wel het geval is. De forensen kunnen hun netwerk doelgericht versterken en uitbreiden, en meer ervaring met flexwerken opdoen.

Extreme Blue
Extreme Blue is het wereldwijde stage programma van IBM. IBM Nederland doet dit jaar voor de zesde keer mee aan het Extreme Blue programma. Buitengewoon getalenteerde studenten van verschillende universiteiten vormen de Extreme Blue projectteams. In kleine teams zitten zowel bedrijfskundige als technische studenten, begeleidt door IBM mentoren. Deze teams krijgen de uitdaging binnen korte tijd een innovatieve oplossing voor een klant te ontwikkelen. De studenten kunnen hierbij gebruikmaken van de kennis en expertise uit de IBM research labs.

Voor meer informatie of om u aan te melden:
Maurits Blok, 020-4874000 of maurits.blok@pleon.com

Ter informatie
Aansluitend bent u van harte uitgenodigd voor het evenement Inspiration for Innovators in de stadsschouwburg Almere. Dit evenement wordt geopend door een holografische toespraak van Mr. Dr. J.P. Balkenende. Met hoofdsprekers als Dr. A.H.G. Rinnooy Kan, Prof. Dr. W. Vermeend en diverse deelsessies over zes inspirerende thema's belooft het een zeer interessant evenement te worden. Meer informatie http://www-05.ibm.com/nl/events/inspiration. Aanmelden kan ook via Ellis Zijlstra