Gemeente Heerlen

PERSBERICHT

Nieuwe reeks Jazz on the Roof op het dak van het Glaspaleis

Vanaf september 2007 gaat een nieuwe reeks Jazz on the Roof-concerten van start in het Glaspaleis. Iedere tweede dinsdag van de maand vindt er om 21.00 uur een jazzconcert plaats op Heerlens hoogstgelegen podium, op het dak van het Glaspaleis. Op dinsdag 11 september bijt zangeres Izaline het spits af met een heerlijk Antilliaans jazzconcert. Kaarten kosten E 7,50 en zijn te bestellen via de balie van het Glaspaleis, tel. 045-5772200. Voor het concert kunt u in Restaurant Glaspaleis genieten van een speciaal Food on the Roof-diner voor slechts E 17,95 inclusief concertkaartje. Reserveren via Restaurant Glaspaleis, tel. 045-5772289.

Programma Jazz on the Roof 2007 / 2008

Dinsdag 11 september - Izaline

Zangeres, componist en tekstdichter Izaline is afkomstig van Curaçao. Met haar band treedt ze veelvuldig op in Nederland en daarbuiten. Haar muziek is gebaseerd op het traditionele ritme-idioom van haar geboorte-eiland, maar met een moderne, westerse twist en voorzien van merendeels zelfgeschreven teksten in het Papiaments. Deze expressieve en charismatische zangeres staat op dinsdag 11 september op het dak van het Glaspaleis, aanvang 21.00 uur.

Dinsdag 9 oktober - Hein van de Geyn en John Abercrombie

'Mr. Baseline' Hein van de Geyn en gitaarvirtuoos John Abercrombie geven met hun band 'Baseline' spetterende optredens in heel Europa. In het Glaspaleis treden ze op met gitarist Ed Verhoeff en drummer Hans van Oosterhout. Dit Baseline-concert belooft een avond vol melodie en kleur: rijke geluiden vermengd met transparante improvisaties.

Dinsdag 13 november - Gerard Kleijn Group

De Gerard Kleijn Group gaat op een downtown New York-manier tekeer: losjes, funky en niet te voorzichtig. Trompettist Gerard Kleijn vertolkt samen met zijn bandleden aanstekelijke jazznummers van o.a. zijn laatste cd 'Le Flirt de Satie', geïnspireerd op de klassieke muziek van Erik Satie, aangevuld met een unieke eigen jazz-sound.

Dinsdag 11 december - Searing Quartet

Het Searing Quartet werd in 1995 opgericht op het Conservatorium Maastricht, en heeft sindsdien bekendheid in binnen- en buitenland verworven. Dit jaar bestaat het Searing Quartet 12 jaar. Voor de band een mooie aanleiding voor een nieuwe cd met daarop composities van saxofonist Peter Hermesdorf en pianist Egbert Derix, die ze uitvoeren met Sjoerd Rutten (drums) en Norbert Leurs (contrabas). 'Licence to Extend' komt in september uit en is op 11 december live te beluisteren en beleven in het Glaspaleis.

Dinsdag 8 januari - Bert van den Brink trio

Pianist, componist, arrangeur en producer Bert van den Brink won dit jaar de 'VPRO/ Boy Edgar Prijs 2007'. De komende maanden reist deze bijzondere artiest met zijn 'Boy Edgar tour' door Nederland. Op 8 januari verzorgd hij met zijn slepende jazz-ballades een jazzy night in het Glaspaleis.

Houd www.jazzontheroof.nl en www.glaspaleis.nl in de gaten voor de rest van het programma van het seizoen 2007/2008.

In het Glaspaleis zijn gehuisvest: Muziekschool Heerlen, Openbare bibliotheek Heerlen, Stadsgalerij Heerlen, Architectuurcentrum Vitruvianum, filmhuis De Spiegel en Café en Restaurant Glaspaleis.

Glaspaleis, venster op cultuur | Bongerd 18, Heerlen | T 045 - 577 22 00

////////
informatie voor de pers:
Janneke Schmeitz / Charlotte Berkhout
j.schmeitz@heerlen.nl
c.berkhout@heerlen.nl
tel. 045 - 577 22 03


-----------------------
Bezoekadres:
Bongerd 18, Heerlen tel. + 31 (0) 45 577 22 00
Postbus 1 fax + 31 (0) 45 577 22 96
6400 AA Heerlen www. Glaspaleis.nl


---- --