Ingezonden persbericht


Mecom Group plc: Interim resultaten voor de eerste zes maanden eindigend op 30 Juni 2007

LONDEN, September 11/PRNewswire/ -- Dit is een openbare mededeling van Mecom Group plc ingevolge artikel 9b lid 1 Besluit toezicht effectenverkeer 1995 (het "Bte"). Dit is geen openbare mededeling dat een openbaar bod wordt uitgebracht, maar een mededeling dat de halfjaarcijfers van Mecom Group Plc voor de periode eindigend op 30 juni 2007 beschikbaar zijn.

Mecom Group plc ("Mecom" of de "Groep"), een toonaangevende uitgever van Europese regionale kranten en gerelateerde consumenten producten, maakt de interim resultaten voor de eerste zes maanden eindigend op 30 juni 2007 bekend.

Financiële Hoogtepunten

Realisatie Pro-forma(i) Zes maanden tot
30 juni
2007 2006 2006

(niet (niet (niet gecontroleerd) gecontroleerd) gecontroleerd) verschil GBPm GBPm GBPm %

Omzet 415.8 3.9 413.4 0.6% EBITDA(1) 42.9 (0.4) 35.9 19.5%

Operationele
winst(2) 28.0 (0.5) 21.3 31.5% Winst per
aandeel(3) 1.2p (0.1)p Netto schuld 74.8 25.2

Noot

(i) "Pro-forma" cijfers zijn niet gecontoleerd en zijn afgeleid van de halfjaarcijfers van de onderliggende activiteiten van Orkla Media Group en Limburg Media Group voor de eerste zes maanden eindigend op 30 juni 2006 en van de onderliggende cijfers van Berliner Verlag voor de periode van 13 april 2006 tot 30 juni 2006. Pro-forma cijfers zijn omgerekend in ponden tegen een constante wisselkoers.

Als gevolg van de diverse acquisities door de Groep vanaf juni 2006 presenteert de Board zowel de gerealiseerde cijfers voor de periode van zes maanden eindigend op 30 juni 2007 en 2006, als, ter informatie, de pro-forma cijfers voor de 6 maanden tot 30 juni 2006. De onderstaande toelichtingen hebben, behalve daar waar specifiek vermeld, betrekking op de gerealiseerde cijfers 2007 en de vergelijkbare pro-forma cijfers 2006.


- EBITDA(1) 19.5% hoger naar GBP42.9 miljoen


- EBITDA(1) marge hoger van 8.7% naar 10.3%


- Omzet gestegen met 0.6% naar GBP415.8 miljoen. De advertentie omzet is gestegen met 4.1% terwijl de oplage omzet nagenoeg gelijk is aan vorig jaar.


- Toenemende focus op digitaal met de benoeming van een Chief Digital Officer en een stijging van de on-line omzet met 20%


- Operationele winst(2) 31.5% hoger (GBP6.7 miljoen) naar GBP28.0 miljoen en operationele marge gestegen van 5.2% naar 6.7%


- Bijzondere posten (`exceptionals') van GBP27.2 miljoen, voornamelijk gerelateerd aan doorlopende kosten reductie programma's


- Netto schuld positie gereduceerd van GBP250.0 miljoen naar GBP74.8 miljoen, mede door de aandelenplaatsing van GBP570.2 miljoen, na de acquisitie van Berliner Verlag en 24% van de aandelen in Wegener

(1) Operationele winst voor rentelasten, belasting, afschrijvingen en amortisatie, en bijzondere posten (bijzondere lasten van GBP27.2m)

(2) Operationele winst voor bijzondere posten en amortisatie: de operationele winst na bijzondere posten en amortisatie bedraagt GBP14.8 miljoen negatief

(3) Winst per aandeel voor bijzondere posten en amortisatie: winst per aandeel na bijzondere posten en amortisatie bedraagt 1.6 pence negatief

Executive Chairman, David Montgomery:

"We hebben een goede start gemaakt met de conversie van een groep van gedrukte dagbladen naar een breder content bedrijf met een consumenten cultuur, waarbij middels verschillende mediavormen gebruik wordt gemaakt van ons uitgebreide lezersbestand. De conversie wordt gedreven door een verenigd management team dat de beste ideeën overbrengt naar de verschillende landen, met als resultaat een versnelling van de online groei en de beginnende verkoop van overige diensten en producten in al onze landen.

De Groep als geheel presteert in lijn der verwachting, hoewel de Deense activiteiten worden beïnvloed door een zwakker advertentieklimaat. Een nieuw geherstructureerd management team is bezig veranderingen toe te passen om dit te adresseren.

Alle andere activiteiten presteren in lijn der verwachting of beter dan verwacht. We kijken uit naar de succesvolle afronding van de Wegener acquisitie en de integratie met de Limburg Media Group. De financiële voordelen van deze integratie zullen attractief zijn, en zullen voornamelijk de resultaten van 2008 en daarna beïnvloeden."

VERKLARING EXECUTIVE CHAIRMAN

De verslagperiode heeft een voortdurende groei laten zien richting een dagbladbedrijf van formaat, met een grotere spreiding van onze activiteiten in Europa hetgeen Mecom financieel steeds sterker maakt. Gedurende de eerste zes maanden eindigend op 30 juni 2007 is de pro-forma EBITDA(1) toegenomen met 19.5 procent van GBP35.9 miljoen naar GBP42.9 miljoen, mede door een toegenomen focus op product ontwikkeling en kosten beheersing. Op vergelijkbare basis doen al onze vijf operationele divisies het beter dan vorig jaar. De verbeterde EBITDA zorgt ook voor een 31.5% toename in operationele winst van GBP21.3 miljoen naar GBP28.0 miljoen.

In dezelfde periode was de omzet van de Groep GBP415.8 miljoen, een stijging van GBP2.4 miljoen in vergelijking met de pro-forma omzet van GBP413.4 miljoen voor dezelfde periode van 2006.

Direct Marketing, de overgebleven activiteiten die de Groep op dit moment aan het verkopen is deed het marginaal minder goed dan vorig jaar.

Bijzondere kosten voor de periode waren GBP27.2 miljoen. Hiervan zijn GBP14.8 miljoen gerelateerd aan verliezen van de Dato huis-aan-huiskrant in Denemarken en de sluiting daarvan begin april. De overige bijzondere lasten gedurende deze periode van GBP12.4 miljoen hebben betrekking op afvloeiingsregels voor overtollig personeel en herstructureringen.

De winst per aandeel, aangepast voor amortisaties en bijzondere posten bedraagt 1.2 pence in de eerste zes maanden tot 30 juni 2007 (2006: verlies van 0.1 pence).

Als gevolg van de op 9 maart aangekondigde aandelenplaatsing ter waarde van GBP570.2 miljoen, welke gebruikt is om de overname te financieren van 24 procent van de aandelen in Wegener, de overname van het merendeel van de uitstaande aandelen in Berliner Verlag en de terugbetaling van een verkoperlening (Orkla Media), heeft de groep een positief kassaldo van GBP353.9 miljoen per 30 juni 2007 (31 december 2006: GBP83.9 miljoen) en een netto schuld van GBP74.8 miljoen (31 december 2006: GBP324.8 miljoen). We verwachten de bieding op Wegener op zijn vroegst medio oktober af te ronden, echter, we kunnen ter illustratie aangeven dat de pro-forma netto schuld van de gecombineerde Groep per 30 juni circa GBP549 miljoen zou zijn geweest indien deze transactie voor 30 juni zou zijn afgerond en we aannemen dat alle Wegener aandeelhouders (met uitzondering van Van der Loeff Beheer B.V. welke zich heeft gecommitteerd om Mecom aandelen te accepteren) cash zouden hebben gekozen in plaats van Mecom aandelen. Gedurende de eerste zes maanden tot 30 juni 2007 heeft de Groep GBP83.2 miljoen (netto) aan bankleningen en overige schulden afgelost.

Overzicht van activiteiten

Mecom is nu een uitgever van substantieel formaat. De Board is toegewijd om de Groep verder te ontwikkelen door middel van organische groei en groei door acquisities, terwijl tegelijkertijd de Groep zich verder zal focussen op drie verschillende methoden om winstmarges te verbeteren. Allereerst, en op korte termijn, hebben we stappen gezet om de kosten structuur van de groep aan te pakken, de operationele efficiëntie per land te verbeteren en de synergievoordelen tussen de landen te optimaliseren. Sinds we controle hebben verkregen over de Limburg Media Group en Orkla Media zijn beide ondernemingen geherstructureerd om creativiteit en inhoudelijke aspecten te verbeteren, wat geleid heeft tot een personeelsreductie van 570.

Als tweede zijn wij gecommitteerd om onze digitale omzet te vergroten (zowel door onze eigen merken te benutten als door nieuwe websites te lanceren), en al onze activiteiten hebben eigen targets gekregen.

(1) EBITDA en operationele winst vermeld in dit bericht, zijn weergegeven, wat betreft EBITDA, voor bijzondere posten van GBP27.2 miljoen, en wat betreft operationele winst, voor bijzondere lasten van GBP27.2 miljoen en amortisatie van GBP15.6 miljoen; pro-forma cijfers 2006 zijn omgerekend in ponden tegen een constante wisselkoers voor de eerste zes maanden tot 30 juni 2006 voor de activiteiten in Denemarken, Noorwegen, Polen en Nederland en voor de tweeënhalf maand van 13 april 2006 tot 30 juni 2006 voor Berliner Verlag (als de vergelijkbare periode voor consolidatie van de Groep van de resultaten tot 30 juni 2007)

Als derde zijn wij actief bezig met het ontwikkelen van de verkoop van andere artikelen en diensten aan ons aanzienlijke abonneebestand (1.4 miljoen, hetgeen naar circa 2 miljoen zal stijgen als gevolg van de verwachte overname van Wegener). We streven ernaar om het succesvolle model van andere Engelse en Italiaanse krantenuitgevers te imiteren, wat tot nu toe, behalve in Polen, nog niet is gebeurd door Mecom. Onze toewijding om deze nieuwe inkomstenbronnen verder te ontwikkelen is bewezen met de recente benoemingen van Peter Skulimma als Chief Digital Officer en van John Allwood als Chief Operating Officer van de Groep.

Als uitgever van formaat verwachten we kostenvoordelen te behalen op bijvoorbeeld inkoop van papier, inkt, energie en reizen; het effect van onze focus op het optimaliseren van deze kostenposten zal deels zichtbaar worden in het tweede deel van dit jaar. De voordelen voortvloeiend uit de gecombineerde inkoop van krantenpapier - de grootste individuele kostenpost - zal naar verwachting zichtbaar worden in 2008 zodra de huidige leverancierscontracten eindelijk afgewikkeld kunnen worden en we, na de integratie van Wegener, onze inkoopcondities kunnen verbeteren.

Hieronder geven we commentaar op de verschillende divisies. Een analyse van gerealiseerde omzet en aangepaste operationele winst per segment staat in Noot 2 van dit persbericht. Een analyse van de pro-forma omzet en EBITDA per land wordt weergegeven in de Appendix van dit persbericht.

Noorwegen

Op pro-forma basis is de omzet in Noorwegen met 5 procent toegenomen van GBP106.0 miljoen naar GBP111.2 miljoen. De Noorse advertentiemarkt blijft groeien en onze advertentie omzet is dan ook gegroeid met 9 procent. Ondanks het feit dat op jaarbasis oplage volumes met 2 procent zijn afgenomen, is de oplage omzet licht gestegen.

Op pro-forma basis is de EBITDA in Noorwegen gestegen van GBP10.2 miljoen naar GBP16.2 miljoen. Op vergelijkbare basis nam de operationele winst toe van GBP5.7 miljoen naar GBP11.6 miljoen.

Noorwegen is van onze bedrijfsonderdelen het verst gevorderd qua toepassing van digitale innovaties en ontwikkelingen, waarin we continu blijven investeren, en heeft onlangs een aantal nieuwe sites gelanceerd die het goed doen in de markt. Een online boekingssysteem voor rubrieksadvertentie welke operationeel is voor alle betaalde kranten in Noorwegen zorgt voor stijgende omzet, en een vergelijkbaar systeem zal ook in alle andere Europese landen worden geïmplementeerd. Onze Noorse business blijft de vruchten plukken van haar positie als leidende content verschaffer in een groot aantal lokale markten.

Denemarken

Op pro-forma basis is de omzet in Denemarken licht gestegen met 1 procent van GBP172.8 miljoen naar GBP174.9 miljoen. EBITDA en operationele winst zijn ook licht toegenomen, respectievelijk van GBP11.7 miljoen naar GBP12.0 miljoen en van GBP6.4 miljoen naar GBP6.8 miljoen.

Genoemde cijfers verhullen een aantal verschillende trends. Onze nationale kranten, voornamelijk Berlingske Tidende en BT, blijven goed presteren. Deze activiteiten presteren beter dan vorig jaar ondanks een zwakke advertentiemarkt en de gevolgen van de freesheet oorlog. Echter, het is de verwachting dat de totale Deense activiteiten achter zullen blijven op de oorspronkelijke verwachtingen die gemaakt zijn toen de Deense advertentie markt nog aanzienlijk sterker was dan de huidige markt.

Onze freesheet activiteiten opereren in een sterk competitieve omgeving. Dato, de krant die was gelanceerd in 2006, heeft ons aangetoond dat de huis-aan-huis markt niet levensvatbaar is. Management heeft dan ook besloten om de activiteiten van Dato per begin april te beëindigen. Urban, onze al bestaande freesheet die via het openbaar vervoer netwerk wordt gedistribueerd, blijft negatieve gevolgen ondervinden van de omstandigheden in de markt; als antwoord hierop zullen kosten verlaagd worden door deze activiteiten te integreren in onze nationale krantenactiviteiten.

Onze regionale activiteiten in Jutland worden momenteel geherstructureerd en we verwachten in de tweede helft van dit jaar verbeteringen te zien.

Een versnelling heeft plaatsgevonden in de Deense digitale activiteiten, welke het aanzienlijk beter doen vergeleken met vorig jaar.

We hebben recentelijk de benoeming bekend gemaakt van John Allwood als interim Chief Executive van Denemarken, hangende de vervanging van Lasse Bolander die de Groep heeft verlaten begin augustus. Het nieuwe managementteam is gefocust op snelle marge verbetering door middel van kosten verlagingen en het ontmantelen van onnodige groepsstructuren.

Polen

Op pro-forma basis is de omzet in Polen met 6 procent gedaald van GBP55.6 miljoen naar GBP52.1 miljoen. Ondanks deze daling en mede door inhoudelijke innovaties en strikte kostencontrole is de pro-forma EBITDA met 53 procent gestegen van GBP3.2 miljoen naar GBP4.9 miljoen. Op vergelijkbare basis is de operationele winst toegenomen met 108 procent van GBP1.2 miljoen naar GBP2.5 miljoen.

De omzet daling wordt gedeeltelijk veroorzaakt door zwakke oplage cijfers van Rzeczpospolita in het begin van dit jaar, welke werden beïnvloed door de lancering van Axel Springer's Verlag of Dziennik in april 2006. Desondanks is de oplage van Rzeczpospolita, welke nog steeds dezelfde prijs weet te bedingen, significant gestegen in de afgelopen paar maanden en we verwachten binnenkort deze titel te herlanceren in compact formaat.

Duitsland

Berliner Verlag, waar we op 13 april 2007 volledige controle over wisten te bemachtigen, blijft sterk presteren. De pro-forma omzet voor de tweeënhalve maand tot 30 juni is gestegen met 4 procent van GBP20.5 miljoen naar GBP21.3 miljoen. Deze toename vertegenwoordigt een groei in de oplage van 8 procent van GBP7.3 miljoen naar GBP7.9 miljoen en een daling in advertentie inkomsten met 6 procent van GBP12.3 miljoen naar GBP11.6 miljoen. De daling wordt voornamelijk veroorzaakt door aanhoudende zwakte op de nationale advertentie mark (voornamelijk retail), gedeeltelijk gecompenseerd door sterke locale advertenties.

De pro-forma EBITDA is sterk toegenomen gedurende deze periode van GBP2.9 miljoen naar GBP4.0 miljoen. Op vergelijkbare basis is de operationele winst gestegen met 50 procent van GBP2.4 miljoen naar GBP3.6 miljoen.

Nederland

Pro-forma omzet van onze business in Limburg is gestegen met 2 procent van GBP40.3 miljoen naar GBP41.2 miljoen, inclusief een stijging in de advertentie omzet met 4 procent van GBP21.3 miljoen naar GBP22.2 miljoen. Locale rubrieks- (vooral personeels-) advertenties waren buitengewoon sterk, al zien we wel nog steeds een verzwakking in de nationale display markt.

Pro-forma EBITDA in de periode is gestegen van GBP7.9 miljoen naar GBP9.6 miljoen, voornamelijk door een personeelsreductie programma. De toename in de EBITDA marge van 19.6 procent naar 23.3 procent betekent dat de Limburg Media Group nu een winstgevendheidniveau bereikt vergelijkbaar met de Engelse markt. Op vergelijkbare basis is de operationele winst gestegen met 32 procent van GBP6.2 miljoen naar GBP8.2 miljoen.

Kasstroom, netto schuld en eigen vermogen

De door de Groep gegenereerde kasstroom voor de eerste zes maanden tot 30 juni 2007 bedraagt GBP12.9 miljoen; vrije kasstroom, zijnde de netto kasstroom voor de acquisitie van Berliner Verlag, de investering in Wegener en dividenden aan minderheidsaandeelhouders, bedroeg GBP1.5 miljoen. Beide maatstaven zijn beïnvloed door bijzondere netto cash lasten van GBP19.2 miljoen.

Gedurende de eerste zes maanden tot 30 juni 2007 is de netto schuld positie van de Groep gedaald met GBP250.0 miljoen. De netto schuld werd verminderd met de opbrengst van de aandelen emissie van GBP570.2 miljoen, na de investering in Wegener en de overname van Berliner Verlag en de terugbetaling van een verkoperlening; de daling is gedeeltelijk geneutraliseerd door de acquisitie van de schulden van Berliner Verlag en een lening uitgegeven ter financiering van, een deel van, de acquisitie. Binnen de netto schuld heeft verbeterd liquiditeitsmanagement ervoor gezorgd dat schulden konden worden terugbetaald uit bestaande fondsen.

In de periode tot 30 juni 2007 is het eigen vermogen gestegen met GBP549.7 miljoen door de stijging van het uitstaande aandelenkapitaal van GBP556.6 miljoen (minus netto kosten) uit de aandelen emissie, welke is verminderd met het verlies over de periode en andere items die direct worden verrekend met het eigen vermogen.

Vooruitzichten

De Groep als geheel ontwikkelt zich naar verwachting, al heeft de Deense business te lijden onder het verzwakte advertentie klimaat. Een nieuw geherstructureerd management team is bezig om dit te adresseren.

Al onze andere activiteiten blijven presteren in lijn met of beter dan onze verwachting. We kijken uit naar het afronden van de Wegener transactie en de integratie met de Limburg Media Group. De financiële voordelen van deze integratie zijn attractief en zullen voornamelijk een impact hebben op de 2008 cijfers en daarna.

Geconsolideerde Winst- en Verliesrekening (niet gecontroleerd)

17

maanden eindigend 6 maanden 6 maanden eindigend eindigend 31 december 30 juni 30 juni 2007 2006 2006

Noot GBPm GBPm GBPm

Opbrengsten 2 415,8 3,9 213,3

Operationele
winst/(verlies)
Voor amortisatie en 2
bijzondere posten 28,0 (0,5) 14,2 Amortisatie en 3
bijzondere posten (42,8) - (31,7) Operationeel verlies (14,8) (0,5) (17,5)

Financieringsopbrengsten 8,8 0,5 3,4 Financieringslasten (20,2) (0,2) (10,5) Netto
financieringslasten (11,4) 0,3 (7,1) (Verlies)/winst op
verkoop van
investeringen (0,3) - 0,8

Verlies na
financieringslasten (26,5) (0,2) (23,8)

Aandeel in resultaat uit
geassocieerde
deelnemingen 1,9 0,1 (0,5)

Verlies voor belastingen (24,6) (0,1) (24,3)

Belastingen
Over winst voor
amortisatie en
bijzondere posten (5,4) - (2,8) Over amortisatie en
bijzondere posten 14,2 - 6,1 Belastingen 4 7,7 - 3,3

Verlies voor de
financiële periode (16,9) (0,1) (21,0)

Verlies over de
financiële periode toe
te rekenen aan:
Mecom Groep plc
aandeelhouders (17,0) (0,1) (21,9) Minderheidsbelang 0,1 - 0,9 (16,9) (0,1) (21,0)

Winst per aandeel - 5
pence:

Gecorrigeerd voor
amortisatie en 1,2 (0,1) 1,6 bijzondere posten
Basis (1,6) (0,1) (9,4)

Verwaterd (1,6) (0,1) (9,4)

Geconsolideerd Overzicht van Mutaties in het Eigen Vermogen (niet gecontroleerd)

17

maanden eindigend

6 maanden 6 maanden 31 eindigend eindigend december 30 juni 2007 30 juni 2006 2006 GBPm GBPm GBPm Winst over herwaardering van
investeringen als aangehouden
voor verkoop (0,2) 0,2 0,6 Valuta translatie verschillen 2,0 - 2,1 Verschillen in de fair value
van kasstroom hedges 4,5 - 2,4 Netto winst toegekend aan het
eigen vermogen 6,3 0,2 5,1 Verlies voor de financiële
periode (16,9) (0,1) (21,0) Totaal winst en verlies toe te
rekenen aan aandeelhouders en
minderheidsbelangen over de
financiële periode (10,6) 0,1 (15,9)

Totaal winst en verlies over de
financiële periode toe te
rekenen aan:
Mecom Groep plc aandeelhouders (10,7) 0,1 (16,8) Minderheidsbelang 0,1 - 0,9

Geconsolideerde Balans (niet gecontoleerd)

31 december 30 juni 30 juni Noot 2007 2006 2006 GBPm GBPm GBPm Activa
Vaste activa
Goodwill 484,7 87,6 325,2 Immateriële vaste
activa 308,0 40,7 280,6 Materiele vaste activa 194,3 21,0 170,2 Employee benefit
vordering 0,6 - 0,7 Investeringen in
geassocieerde
deelnemingen 38,5 11,9 38,6 Overige investeringen 114,3 - 5,8 Uitgestelde
belastingvorderingen 21,9 0,2 21,6 Overige financiële
activa 1,2 - 0,6 Totaal vaste activa 1,163.5 161,4 843,3

Vlottende activa
Voorraden 7,5 0,4 6,1 Aangehouden voor
verkoop - 2,4 - Vorderingen 133.3 13,1 124,6 Geldmiddelen en
kasequivalenten 353,9 61,7 83,9 Financiële derivaten
instrumenten 10,6 - 3,1 Totaal vlottende activa 505.3 77,6 217,7 Totaal activa 1,668.8 239,0 1,061,0

Passiva
Langlopende
verplichtingen
Leningen (427,8) (80,9) (393,2) Pensioenverplichtingen (18,4) (4,0) (16,5) Overige verplichtingen (2,8) - (0,5) Voorzieningen (4,1) (8,8) (4,6) Uitgestelde
belastingverplichtingen (93,6) (1,0) (82,6) Totaal langlopende
verplichtingen (546,7) (94,7) (497,4)

Kortlopende
verplichtingen
Leningen (11,4) (6,0) (18,5) Schulden aan
leveranciers en overige
schulden (192,8) (16,6) (183,1) Winstbelasting
verplichtingen (3,6) (8,1) (3,7) Voorzieningen (10,2) - (1,6) Financiële derivaten
instrumenten (0,1) - (0,1) Totaal kortlopende
verplichtingen (218,1) (30,7) (207,0) Totaal passiva (764,8) (125,4) (704,4) Netto activa 904,0 113,6 356,6

Eigen vermogen
Uitgegeven kapitaal 8,9 1,5 4,4 Agio 897,5 111,3 345,4 Reserves (23,2) 0,8 (16,3) Mecom Groep Plc 9
aandeelhouders' eigen
vermogen 883,2 113,6 333,5 Minderheidsbelang 20,8 - 23,1 Totaal eigen vermogen 904,0 113,6 356,6

Geconsolideerd Kasstroomoverzicht (niet gecontroleerd)

17

maanden eindigend 6 maanden 6 maanden eindigend eindigend 31 december 30 juni 30 juni 2007 2006 2006

Noot GBPm GBPm GBPm Operationele Activiteiten
Kasstroom van operationele 7
activiteiten 12,9 2,2 19,0 Winstbelasting (1,7) - (1,9) Kasstroom van operationele
activiteiten 11,2 2,2 17,1

Investeringsactiviteiten
Opbrengsten uit de verkoop
van materiele vaste activa 1,0 - 3,8 Opbrengsten uit de verkoop
van investeringen 9,6 - 0,9 Investering in materiele
vaste activa (6,6) - (14,6) Investering in activa
deelnemingen en
investeringen (108,1) (3.0) (11.2) Investering in immateriële
activa (3,5) - (0,2) Acquisitie van
dochterondernemingen,
netto van ge-acquireerde
geldmiddelen (96,5) (46,8) (486,0) Ontvangen rente 5,2 0,5 2,6 Ontvangen dividenden 0,5 - 0,1 Kasstroom uit
investeringsactiviteiten (198,4) (49,3) (504,6)

Financieringsactiviteiten
Opbrengsten uit de
uitgifte van
aandelenkapitaal 570,2 70,2 241,6 Transactie kosten van
aandelenuitgifte (13,6) (0,6) (6,5) Opbrengsten uit vreemde
valuta optie - - 11,5 Opbrengsten uit leningen 1,3 82,3 428,0 Aflossing van leningen (84,5) (78,0) (135,7) Betaalde rente (15,9) (0,2) (6,6) Dividend uitgekeerd aan
minderheidsbelangen (2,3) - (0,7) Kasstroom uit
financieringsactiviteiten 455,2 73,7 531,6

Netto toename van
geldmiddelen en
kasequivalenten 268,0 26,6 44,1 Valuta winst /(verlies)
van geldmiddelen en
kasequivalenten 2,0 - (1,1) Beginstand geldmiddelen en
kasequivalenten 83,9 35,1 40,9 Eindstand geldmiddelen en
kasequivalenten 353,9 61,7 83,9 Toelichting op de geconsolideerde cijfers


1 Grondslagen

Deze door het Bestuur op 10 september 2007 goedgekeurde interim financiële informatie betreft geen statutory accounts zoals bedoeld in sectie 240 van de Companies Act 1985. De financiële informatie gepresenteerd in dit document is niet gecontroleerd. De interim financiële informatie is voorbereid op basis van dezelfde boekhoud grondslagen zoals in de jaarrekening van de 17-maanden periode eindigend op 31 december 2006. De accountants hebben verslag uitgebracht over deze jaarrekening en aangeleverd bij de Registrar of Companies. Het verslag van de accountants was unqualified en bevatte geen adverse statement zoals bedoeld in sectie 237 (2) of (3) van de Companies Act 1985.


2 Segmentatie verslag (niet gecontroleerd)

Mecom's primaire opmaak van verslaggeving is in geografische segmenten aangezien de risico's en winstgevendheid (rates of return) van de Groep voornamelijk worden bepaald door de landen waarin de ondernemingen opereren. De Groep rapporteert niet in een tweede opmaak aangezien de Groep van mening is dat het opereren van regionale uitgeverijen in Europa de enige activiteit van de Groep is.

De geografische segmenten zijn gebaseerd op de locatie van de activa van de Groep. Opbrengsten van externe klanten zoals aangegeven in de geografische segmenten zijn gebaseerd op de geografische locatie van de klanten. Het segment `Noorwegen' omvat bepaalde operaties in Zweden, en het segment Polen omvat bepaalde operaties in Oekraïne en Litouwen.

17

maanden eindigend 6 maanden 6 maanden eindigend 31 eindigend december 30 juni 30 juni 2007 2006 2006 GBPm GBPm GBPm Opbrengsten
Noorwegen(1) 126,2 57,1 Denemarken 174,9 - 86,6 Polen 52,1 - 24,9 Duitsland 21,3 - - Nederland 41,2 3.8 42,3 Niet gealloceerde
opbrengsten 0,1 0,1 2,4 Groep totaal 415,8 3,9 213,3

Gecorrigeerde operationele
winst (2)
Noorwegen(1) 10,8 - 5,6 Denemarken 6,8 - 7,7 Polen 2,5 - 0,3 Duitsland 3,6 - - Nederland 8,2 0,2 7,0 Niet gealloceerde kosten (3,9) (0,7) (6,4) Groep totaal 28,0 (0,5) 14,2

(1) inclusief resultaat van de Direct Marketing divisie

(2) voor amortisatie van immateriële activa en bijzondere posten (zoals beschreven in noot 3)

3 Bijzondere posten (geen accountants controle toegepast)

Als bijzondere posten rapporteert de Groep in de winst-en verliesrekening materiële posten die op basis van hun aard en / of verwachtte zeldzaamheid van de oorzaak van die posten het nodig maken om deze posten separaat te rapporteren om de aandeelhouder de mogelijkheid te geven de elementen van de financiële performance over de periode beter te begrijpen, en op die manier de vergelijkbaarheid te verhogen met voorgaande periodes.

17

maanden eindigend

6 maanden 6 maanden 31 eindigend eindigend december

30 juni 2007 30 juni 2006 2006 GBPm GBPm GBPm Vreemde valuta contracten
gerelateerd aan
acquisities:
Winst op vreemde valuta
optie - - 11,5 Verlies op termijn valuta
contract - - (19,9) Kosten van gedwongen
ontslagen (9,2) - (9,4) Titel
herstructureringskosten (14,8) - (5,0) Locatie en overige
herstructureringskosten (3,2) - (1,1) Totaal bijzondere posten (27,2) - (23,9) Kosten voor gedwongen ontslagen over de zes maanden tot en met 30 juni 2007 betreffen kosten van voortgezette kostenreductieprogramma's, voornamelijk in Noorwegen, Denemarken en Nederland. Titel herstructureringskosten over de zes maanden tot en met 30 juni 2007 betreffen de verliezen van Dato freesheet in Denemarken tot de beëindiging begin april 2007 en daaraan gerelateerde beëindigingkosten.

Naast de bijzondere posten in de operationele winst heeft zich een bijzondere GBP1.8 miljoen belasting credit voorgedaan in Denemarken als gevolg van de afname van eerder gerapporteerde belastingverplichtingen door de verandering in het inkomstenbelasting tarief van 28% naar 25% (zie hieronder in noot 4).


4 Belasting (niet gecontroleerd)

Een reconciliatie van de belasting credit en de som van het boekhoudkundige verlies vermenigvuldigt met het binnenlandse belastingtarief van de Groep is als volgt:

17 maanden eindigend 6 maanden 6 maanden eindigend 31 eindigend december 30 juni 30 juni 2007 2006 2006 GBPm GBPm GBPm Boekhoudkundig verlies voor
winstbelasting uit
voortgezette
bedrijfsactiviteiten (24,6) (0,1) (24,3) Minus aandeel in de
(winst)/verlies van
geassocieerde deelnemingen
(exclusief belasting ) (1,9) (0,1) 0,5 Boekhoudkundig verlies na
financieringskosten (26,5) (0,2) (23,8)

Belasting op basis van het
vennootschapsbelastingtarief
van 30% in het Verenigd
Koninkrijk 8,0 0,1 7,1 Gevolg van:
Niet-aftrekbare kosten - - (0,6) Niet gebruikte
compenseerbare
belastingverliezen (0,2) - (3,0) Verschillen in
belastingtarieven buiten het
Verenigd Koninkrijk (1,3) (0,1) (0,4) Afname in uitgestelde
belasting vordering als
gevolg van tariefsaanpassing 1,8 - - Overige verschillen (0,6) - 0,2 Inkomstenbelasting credit
gerapporteerd in de winst-
en verliesrekening van de
Groep 7,7 - 3,3
5 Winst per aandeel (niet gecontroleerd)

De basis winst per aandeel is berekend op basis van het verlies voor de periode toe te rekenen aan de aandeelhouders van het moederbedrijf van GBP17,0m (zes maanden tot en met 30 juni 2006: verlies van GBP0,1m; jaar tot en met 31 december 2006: verlies van GBP21,9m) en op basis van 1.054,2m gewone aandelen (zes maanden tot en met 30 juni 2006: 114,6m; jaar tot en met 31 december 2006: 233,3m), zijnde het gewogen gemiddelde van de uitstaande en volgestorte aandelen over de periode.

Verwaterde winst per aandeel is berekend na analyse van het effect van potentieel verwaterende aandelen uitgegeven door middel van share warrants, het share incentive plan en het executive share option scheme. De potentiële aandelen hadden geen toename in het verlies per aandeel als gevolg. Als zodanig worden de potentiële aandelen beschouwd als niet-verwaterend en hebben deze niet geleid tot een aanpassing in de verwaterde winst per aandeel.

Gecorrigeerde winst per aandeel

Het Bestuur is van mening dat de presentatie van de gecorrigeerde winst per aandeel, zijnde de basis winst per aandeel gecorrigeerd voor de amortisatie van immateriële activa en bijzondere posten, positief bijdraagt aan het begrip van de onderliggende prestaties van de Groep. Een reconciliatie van basis naar gecorrigeerd winst per aandeel is als volgt:

17 maanden eindigend
6 maanden 6 maanden eindigend eindigend 31 december 30 juni 2007 30 juni 2006 2006 Pence Pence per Pence per per GBPm aandeel GBPm aandeel GBPm aandeel Basis winst (17,0) (1,6) (0,1) (0,1) (21,9) (9,4) Plus amortisatie van
immateriële activa 15,6 1,5 - - 7,8 3,3 Plus bijzondere posten 27,2 2,6 - - 23,9 10,1 Minus belasting over
het bovenstaande en
bijzondere belasting (13,1) (1,3) - - (6,1) (2,4) Gecorrigeerde winst 12,7 1,2 (0,1) (0,1) 3,7 1,6 Bovenstaande tabel laat de basis aangepaste winst per aandeel zien. Er is geen verschil tussen deze winst per aandeel en de verwaterde aangepaste winst per aandeel.

6 Acquisities en investeringen (niet gecontroleerd)

Berliner Verlag

Op 13 april 2007 heeft de Groep 78 procent aangekocht van het aandelenkapitaal van Berliner Verlag Deutsche Zeitungholding GmbH (`Berliner Verlag'), een leidende krantenuitgever in Berlijn, Duitsland, waarvan de Groep eerder een verder belang van 15 procent bezat. Berliner Verlag is overgenomen voor GBP124,1m (EUR183.0m), waarvan GBP90,6m in contanten, GBP30,6m in converteerbare leningen en GBP2,9m aan gerelateerde acquisitiekosten. Deze investering is gerapporteerd als een acquisitie.

De rapportage voor de acquisitie van Berliner Verlag is bepaald op een voorlopige basis op 30 juni 2007, omdat de fair value toegekend aan de te identificeren activa en passiva van de overgenomen partij slechts zijn bepaald op voorlopige basis. Enige aanpassing op deze voorlopige waarden als gevolg van de berekening van de fair values van de overgenomen activa en passiva zal binnen 12 maanden na de acquisitie datum gerapporteerd worden en zullen behandeld worden alsof ze ontstaan zijn op de datum van de acquisitie.

Gebaseerd op de voorlopige vaststelling van de fair values van de te identificeren activa en passiva op de datum van de acquisitie, is de goodwill bepaald op GBP146.2m, zoals samengevat hieronder.

Boekwaarde van Voorlopige overgenomen Fair value fair value bedrijf aanpassingen GBPm GBPm GBPm Goodwill 82,8 (82,8) - Immateriële activa 44,3 2,5 41,8 Overige operationele activa
en passiva, inclusief
uitgestelde belasting en
pensioenen 7,2 (9,3) (2,1) Geldmiddelen en
kasequivalenten 6,6 - 6,6 Leningen (72,3) - (72,3)

Totaal netto activa /
(passiva) 68,6 (94,6) (26,0) 78 procent aandeel van fair value
van overgenomen netto passiva (20,3) Surplus minderheidsbelang (1,8) Totaal fair value van
overgenomen netto passiva (22,1)

Kosten van acquisitie
Betaling in contanten 90,6 Converteerbare lening 30,6 Direct toe te wijzen kosten 2,9 Totaal kosten van acquisitie 124,1 Opgetreden Goodwill 146,2 De netto kasuitstroom gerapporteerd ten tijde van de acquisitie omvatte de contante vergoeding van GBP90,6m plus de direct toe te wijzen kosten van GBP2,9m minus de overgenomen geldmiddelen en kasequivalenten van GBP6,6m. Op de vervaldatum van de converteerbare lening, 12 april 2009, zal de Groep de obligatie ofwel in contanten voldoen ofwel door middel van het uitgeven van een overeengekomen aantal Mecom aandelen.

De overgenomen immateriële activa als onderdeel van de acquisitie van BV kan als volgt worden geanalyseerd:

GBPm Klanten relaties 21,2 Merken 18,3 Overig 2,3 Totaal 41,8 Klanten relaties voor een bedrag van GBP21,2m geven de fair value weer van bestaande klanten contracten. Merken voor een bedrag van GBP18,3m geven de fair value weer van verschillende gevestigde en erkende titels, waaronder Berliner Zeitung, Berliner Kurier en Hamburger Morgenpost.

Wegener

Op 13 April 2007 heeft de Groep ongeveer 24 procent van de certificaten op naam van Koninklijke Wegener NV (`Wegener') aangekocht voor GBP108,0m (EUR159,0m). Deze investering is beschouwd als een investering in plaats van een deelneming aangezien de Groep een openbaar bod heeft gedaan op alle uitstaande aandelen in het geplaatste kapitaal van Wegener en dit, tezamen met de afwezigheid van enige vertegenwoordiging van Mecom Groep plc in de Raad van Bestuur van Wegener, heeft de mogelijkheid beperkt voor de Groep om enige significante invloed uit te oefenen in de periode van 13 april 2007 tot 30 juni 2007.


7 Reconciliatie van verlies voor de periode tot kasstroom van operationele activiteiten (niet gecontoleerd)

17

maanden eindigend

6 maanden 6 maanden 31 eindigend eindigend december

30 juni 2007 30 juni 2006 2006 GBPm GBPm GBPm Verlies voor de periode (16,9) (0,1) (21,0) Aanpassingen voor:

- Afschrijvingen en
amortisatie 30,5 0,1 14,0
- Winst uit verkoop
vaste activa (0,4) - (0,7)
- Betalingen gerelateerd
aan aandelen 0,4 0.3 0,8
- Aandeel in netto
(winst) /verlies van
geassocieerde
deelnemingen (1,9) (0,1) 0,5
- Rente inkomsten (8,8) (0,5) (3,4)
- Rente uitgaven 20,2 0,2 10,5
- Winstbelasting (7,7) - (3,3) 15,4 (0,1) (2,6)

Mutaties in:

- working capital (8,1) 1,9 29,7
- voorzieningen en
employee benefits 5,6 0,4 (8,1) Kasstroom uit
operationele
activiteiten 12,9 2,2 19,0
8 Netto schuld analyse (niet gecontroleerd)

In de onderstaande tabel wordt een overzicht gegeven van de componenten van de Groep's netto schuld. De netto schuld gekocht met Berliner Verlag was GBP93,0m, inclusief een converteerbare lening uitgegeven door de Groep als onderdeel van de vergoeding voor de acquisitie.

17

maanden eindigend 6 maanden 6 maanden eindigend 31 eindigend december 30 juni 30 juni 2007 2006 2006 GBPm GBPm GBPm Geldmiddelen en
kasequivalenten 353,9 61,7 83,9 Leningen (439,2) (86,9) (411,7) Financiële derivaten
instrumenten 10,5 - 3,0 Totaal netto schuld (74,8) (25,2) (324,8)


9 Reconciliatie van mutaties in het eigen vermogen (niet gecontroleerd)

17

maanden 6 maanden 6 maanden eindigend eindigend eindigend 31 30 juni 30 juni december 2007 2006 2006

GBPm GBPm GBPm Beginstand eigen vermogen
van aandeelhouders: 333,5 43,6 42,3

Verlies voor de periode (16,9) (0,1) (21,9) (Verlies)/winst op herwaardering van
investeringen gehouden voor verkoop (0,2) 0,2 0,6 Verschillen in valutaomzetting 2,0 - 2,1 Verschillen in de fair value van
kasstroom hedges 4,5 2,4 Uitgifte van aandelenkapitaal 570,2 70,2 316,9 Transactie kosten van uitgifte
aandelenkapitaal (13,6) (0,6) (9,7) Uitgifte van converteerbare
lening - eigen vermogen element 3,3 - - Betalingen gerelateerd aan
aandelen 0,4 0,3 0,8 Eindstand eigen vermogen van
aandeelhouders: 883,3 113,6 333,5

Het uitgegeven aandelen kapitaal omvat 731,1 miljoen gewone aandelen uitgegeven op 13 april 2007.


10 Reconciliatie van netto kasstroom naar mutatie in netto schuld (geen accountants controle toegepast)

17

maanden 6 maanden 6 maanden eindigend eindigend eindigend 31 30 juni 30 juni december 2007 2006 2006

Noot GBPm GBPm GBPm

Operationele
winst/(verlies) (voor
bijzondere posten en
amortisatie) 28,0 (0,5) 14,2 Afschrijvingen 14,9 0,1 6,2 EBITDA 42,9 (0,4) 20,4

Bijzondere posten (27,2) - (23,9) EBITDA na bijzondere
posten 15,7 (0,4) (3,5) Mutatie in werkkapitaal (8,1) 2,2 29,7 Overig 5,3 0,4 (7,2) Kasstroom uit 7
operationele
activiteiten 12,9 2,2 19,0 Investeringen in activa
en investeringen (10,1) (3,0) (26,0) Desinvesteringen van
activa en investeringen 10,6 - 4,7 Betaalde belasting (1,7) - (1,9) Netto
financieringslasten (10,2) 0,3 (3,9) Vrije kasstroom voor
acquisities 1,5 (0,5) (8,1) Acquisities(1) (204,6) (46,8) (486,0) Opbrengsten uit vreemde
valuta optie - - 11,5 Uitgekeerd dividend aan
minderheidsbelangen (2,3) - (0,7) Kasstroom na acquisities (205,4) (47,3) (483,3) Netto Opbrengst uit het
uitgeven van
aandelenkapitaal 556,6 69,6 235,1 Schuld overgenomen bij
acquisities (99,6) - (94,7) Non-kas mutaties (1,6) (0,1) (622,8) Afname/(toename) netto
schuld 250,0 22,2 (365,7) Beginstand netto schuld (324,8) (47,4) 40,9 Eindstand netto schuld 8 (74,8) (25,2) (324,8)

(1) Acquisities zijn inclusief de aankoop door de Groep van ongeveer 24% van Wegener, zoals beschreven in noot 6 Appendix: Pro Forma Financiële Informatie voor 30 juni 2006 (niet gecontroleerd) In de onderstaande tabel wordt een overzicht gegeven van de pro forma financiële informatie voor de Mecom Groep voor de periode tot en met 30 juni 2006, tezamen met de vergelijkbare informatie voor de periode tot en met 30 juni 2007. De 2006 pro forma informatie betreft de zes maanden tot en met 30 juni 2006 voor de huidige operaties van de Groep in Denemarken, Noorwegen, Polen en Nederland en voor twee en een halve maand vanaf 13 april 2006 voor Berliner Verlag (zoals de vergelijkbare periode voor de consolidatie van de Groep voor de resultaten tot en met 30 juni 2007).

Om de vergelijkbaarheid te verhogen is de onderstaande pro forma informatie per 30 juni 2006 gepresenteerd op basis van dezelfde wisselkoersen voor de periode tot en met 30 juni 2007.

Opbrengsten 2007 2006

GBPm GBPm

Noorwegen 111,2 106,0
Denemarken 174,9 172,8
Polen 52,1 55,6
Duitsland 21,3 20,5
Nederland 41,2 40,3
Overig 15,1 18,2

Totaal 415,8 413,4

EBITDA(1) GBPm GBPm

Noorwegen 16,2 10,2
Denemarken 12,0 11,7
Polen 4,9 3,2
Duitsland 4,0 2,9
Nederland 9,6 7,9
Overig (3,8) -

Totaal 42,9 35,9

Operationele
Winst(2) GBPm GBPm

Noorwegen 11,6 5,7
Denemarken 6,8 6,4
Polen 2,5 1,2
Duitsland 3,6 2,4
Nederland 8,2 6,2
Overig (4,7) (0,6)

Totaal 28,0 21,3

(1) Gecorrigeerd voor bijzondere posten

(2) Gecorrigeerd voor bijzondere posten en amortisatie Naar aanleiding van de publicatie van het prospectus van Mecom Group plc in verband met de voorgenomen overname van Koninklijke Wegener N.V. en toelating tot handel op AIM ten aanzien van de nieuw uitgegeven Mecom aandelen op 24 augustus 2007, heeft Mecom vandaag een aanvullend prospectus gepubliceerd teneinde de informatie die betrekking heeft op de halfjaarcijfers, zoals neergelegd in deze mededeling, openbaar te maken. Exemplaren van het prospectus en het aanvullend prospectus zijn verkrijgbaar op het kantooradres van Mecom Group plc te Empire House, 175 Piccadilly, Londen, WIJ 9EN, Verenigd Koninkrijk.

Exemplaren van het biedingsbericht en het prospectus zijn verkrijgbaar op de websites van Wegener (http://www.wegener.nl) en Mecom (http://www.mecom.co.uk). De websites van Wegener en Mecom maken op geen enkele wijze deel uit van het biedingsbericht. Exemplaren van het biedingsbericht en het prospectus kunnen tevens kosteloos worden verkregen ten kantore van het omwissel- en betalingskantoor door contact op te nemen met het omwissel- en betalingskantoor op onderstaand adres.

ING Wholesale Banking Securities Services
Van Heenvlietlaan 220
Locatie code BV.06.01
1083 CN Amsterdam
Nederland
Tel: +31-(0)20-79-79-444
Fax: +31-(0)20-79-79-607
E-Mail: iss.pas@mail.ing.nl
Dit persbericht is een advertentie en geen prospectus. Investeerders dienen zich niet in te schrijven op enige effecten waarnaar wordt verwezen in dit persbericht, tenzij zij dit doen op basis van de informatie in het prospectus en het aanvullende prospectus.

Dit persbericht bevat geen aanbod tot aankoop of verkoop of een uitnodiging tot het doen van een aanbod tot aankoop of verkoop van enige effecten in het kapitaal van Koninklijke Wegener N.V. De bijzonderheden van het openbaar bod door Mecom op alle uitstaande (certificaten van) gewone aandelen, elk met een nominale waarde van EUR 0,30, in het geplaatste kapitaal van Wegener tegen betaling per aandeel van een prijs (ex dividend) van EUR 17,70 in contanten, of 14,287 aandelen in het aandelenkapitaal van Mecom (ex dividend), of een combinatie van cash en Mecom aandelen, zijn uiteengezet in een biedingsbericht, gedateerd 28 augustus 2007. Het biedingsbericht zet alle voorwaarden van het bod uiteen, inclusief de wijze waarop het aanbod kan worden aanvaard.

Dit persbericht bevat in het bijzonder geen aanbod tot aankoop of verkoop of een uitnodiging tot het doen van een aanbod tot aankoop of verkoop van enige aandelen in het kapitaal van Mecom Group plc aan enige persoon in enige jurisdictie waar een dergelijk aanbod, uitnodiging of verkoop onwettig zou zijn en derhalve dienen personen die dit persbericht ontvangen zich op de hoogte te stellen van mogelijk van toepassing zijnde wet- en regelgeving in hun jurisdictie en deze in acht te nemen. In het bijzonder dient dit persbericht niet vanuit of in de Verenigde Staten van Amerika, Canada, Australië, Italië of Japan te worden verspreid. Indien een bod wordt gedaan, zal het niet direct of indirect worden gedaan vanuit of in de Verenigde Staten van Amerika, Canada, Australië, Italië of Japan.

De effecten die worden uitgegeven in verband met het Bod zijn niet en zullen niet worden geregistreerd onder de US Securities Act van 1993, zoals gewijzigd (de "US Securities Act"), noch onder enig recht van een staat in de Verenigde Staten, en mogen niet worden aangeboden, verkocht of geleverd, direct of indirect, in of naar de Verenigde Staten, tenzij een vrijstelling is verkregen van deze registratie verplichtingen op grond van de US Securities Act en het toepasselijke effectenrecht van de staat.

Dit persbericht verschijnt eveneens in het Engels. Dit is geen letterlijke vertaling van het Engelstalige persbericht. Bij verschillen prevaleert de Engelse versie.

Voor informatie:

David Montgomery
Executive Chairman
+44-207-491-6660

Keith Allen
Financieel Directeur
+44-207-491-6660

Nick Fox
M Communications
+44-207-153-1540

Eleanor Williamson
M Communications
+44-207-153-1539
Mecom Group plc

Voor informatie: David Montgomery, Executive Chairman, +44-207-491-6660; Keith Allen, Financieel Directeur, +44-207-491-6660; Nick Fox, M Communications, +44-207-153-1540; Eleanor Williamson, M Communications, +44-207-153-1539; ING Wholesale Banking Securities Services, Van Heenvlietlaan 220, Locatie code BV.06.01, 1083 CN Amsterdam, Nederland, Tel: +31-(0)20-79-79-444, Fax: +31-(0)20-79-79-607, E-Mail: iss.pas@mail.ing.nl