DSM


Published: 08:15 11.09.2007 GMT+2 /Source: DSM N.V. /AEX: DSM /ISIN: NL0000009827

DSM treft voorbereidingen voor verdere productiegroei in China

Koninklijke DSM N.V. heeft vandaag bekendgemaakt dat de productieactiviteiten van DSM Nutritional Products in China zullen worden geherstructureerd en dat de locatie Xinghuo in Sjanghai zal worden ontwikkeld tot een strategische productielocatie voor DSM. Als gevolg van deze herstructurering zal de eveneens in Sjanghai gesitueerde locatie Gonglu worden gesloten.

De op de locatie Xinghuo gevestigde productieactiviteiten voor vitamines, tussenproducten en Teavigo® (het zuivere en natuurlijke extract van groene thee) worden verder uitgebreid. Bovendien zullen op Xinghuo als strategische locatie activiteiten van DSM Desotech, Sizings & Binders (onderdeel van DSM Resins) en de fabriek voor hartige smaakstoffen van DSM Food Specialties worden ondergebracht. De locatie Xinghuo zal hierdoor snel uitgroeien tot de grootste multi-product productielocatie van DSM in China. De R&D-activiteiten op de locatie Gonglu verhuizen naar de nieuwe DSM China Campus, waarvan de bouw zojuist (op 3 september 2007) is begonnen.

Jos Schneiders, Directeur van DSM Nutritional Products, geeft het volgende commentaar: "Met deze herstructurering maakt DSM Nutritional Products een grote stap in het kader van zijn groeistrategie in China en de optimalisatie van zijn productieactiviteiten voor de toekomst, zoals al was aangegeven in het in juni 2007 bekendgemaakte programma 'Aspire to Win'." Weiming Jiang, Directeur van DSM China, voegt daaraan toe: "Dit is wederom een mijlpaal voor DSM China. Kort nadat de eerste spade in de grond is gegaan voor de DSM China Campus, kunnen we nu bekendmaken dat Xinghuo een strategische productielocatie wordt voor verscheidene producten van DSM. Dat onderstreept het belang dat DSM hecht aan China."

De sluiting van de locatie Gonglu wordt volledig ondersteund door de lokale overheid. Op de locatie Gonglu zijn ongeveer 200 mensen werkzaam. Er is gezorgd voor een sociaal plan en een herplaatsingsregeling.


DSM
DSM is wereldwijd actief op het gebied van producten voor de voedingsindustrie en de farmaceutische industrie, hoogwaardige materialen en industriële chemicaliën. De onderneming ontwikkelt, produceert en verkoopt innovatieve producten en diensten die bijdragen aan de kwaliteit van het leven. DSM-producten worden gebruikt in een breed scala van eindmarkten en toepassingen, zoals voedings- en gezondheidsproducten voor mens en dier, cosmetica, geneesmiddelen, auto's en andere transportmiddelen, coatings en verf, producten voor de bouw en elektrotechnische en elektronica-producten. DSM's strategie, genaamd Vision 2010 - Building on Strengths, is gericht op versnelde winstgevende en innovatieve groei van de specialty-activiteiten van de onderneming. De pijlers van deze strategie zijn marktgedreven groei en innovatie en uitbreiding in opkomende economieën. DSM heeft een jaaromzet van ruim ¤8 miljard en biedt werk aan zo'n 22.000 mensen wereldwijd. DSM behoort met veel van zijn activiteiten tot de wereldtop. De onderneming heeft vestigingen in Europa, Azië, Afrika, Australië en Noord- en Zuid-Amerika. Het hoofdkantoor is gevestigd in Nederland. Meer informatie over DSM is te vinden op www.dsm.com.


DSM Corporate Communications
Nelleke Barning
tel. +31 (0) 45 5782017
fax +31 (0) 45 5740680
e-mail media.relations@dsm.com
DSM Investor Relations
Dries Ausems
tel. +31 (0) 45 5782864
fax +31 (0) 45 5782595
e-mail investor.relations@dsm.com