Nieuw Serin klaar voor veranderende arbeidsmarkt

11/09/2007 08:50



Serin BV



Vanaf begin september 2007 heeft Serin een nieuw gezicht en een andere structuur gekregen. Deze rebranding is een gevolg van veranderende markten, vernieuwende visies en groeiende ambities.

Serin heeft al haar diensten teruggebracht naar 4 units, die speciaal zijn ingericht voor hun eigen opdrachtgevers. De vernieuwing maakt deel uit van de organisatiestrategie om het full service bureau voor Human Capital te zijn.

Het nieuwe merk
In het nieuwe logo van Serin heeft het beeld van de mens een prominentere plaats gekregen. Daarmee laat zij zien, dat de mens centraal staat in alles wat zij doet. Bovendien heeft elke unit een eigen herkenbare kleur gekregen, die in alle communicatiemiddelen terugkomt. "Door deze vernieuwing is Serin beter in staat invulling te geven aan het realiseren van haar missie", zegt Jan Borghols, algemeen directeur van Serin. "Serin bestaat al 22 jaar en inmiddels hebben we 28 vestigingen in Nederland en zijn we met meer dan 300 medewerkers in vaste dienst een belangrijke speler in de branche. Juist door onze lokale aanwezigheid met mensen uit die regio zorgt voor een optimale dienstverlening aan lokale opdrachtgevers", aldus Borghols.

Introductie Serin Vitaal
Helemaal nieuw is de introductie van de businessunit Serin Vitaal, die zich als expertiseorganisatie volledig richt op de private markt. Borghols: "Een vitale, slagvaardige organisatie wordt gedragen door vitale en gezonde, juist opgeleide, medewerkers die binnen de organisatie op het juiste moment op de juiste plaats zitten. Al meerdere jaren werken we succesvol voor opdrachtgevers uit het bedrijfsleven. De groei van deze opdrachten en de huidige HR-markt vragen om innoverende diensten en nieuwe strategieën. Met Serin Vitaal geven wij invulling aan deze ontwikkelingen. Onze diensten richten zich voornamelijk op brancheorganisaties en de grotere MKB bedrijven. Diversiteit, outplacement, vitaliteit, participatie en consultancy zijn de voornaamste werkgebieden.

Overzicht businessunits
Serin is als organisatie actief op het gebied van de mens, zijn werk en zijn plaats in de maatschappij. Via vier kernpijlers biedt zij haar diensten aan.

Serin Mens en Werk
Serin richt zich met deze unit op de publieke markt. Haar klanten zijn gemeenten, het UWV en de particulier. Voorbeelden van diensten zijn: re-integratie, loopbaanadvies- en begeleiding, jeugdwerkt, kleurrijk talent en patiënt en werk.

Serin Vitaal
Met deze unit richt Serin zich op de private markt. Haar klanten zijn profit en non-profit bedrijven en brancheorganisaties. Voorbeelden van diensten zijn: outplacement, diversiteitmanagement, vitaliteitmanagement, participatie en consultancy.

Serin Emergon
Deze unit is speciaal ingericht rond leerwerktrajecten. Serin werkt hierin samen met de gemeente en de kandidaat aan een snelle terugkeer naar de (reguliere) arbeidsmarkt.

Serin Inburgering
Serin Inburgering is speciaal ingericht rond alle aspecten van het inburgeren. Serin richt zich op gemeenten en op de zelfmelders voor een inburgeringtraject.

Serin is aangesloten bij Boaborea en voert het Borea Keurmerk en het Keurmerk Inburgeren.


--------------------------
Meer informatie over Serin:

Onze visie
Wij geloven dat werk de mens gezond en krachtiger maakt. Wij willen de mens in beweging laten komen op weg naar (ander) werk. Ook geloven wij dat organisaties gebaat zijn bij die gezonde en krachtige mensen. Al onze medewerkers en processen zijn daarop gericht. Wij werken innovatief en deskundig rond de mens, zijn werk en zijn plaats in de maatschappij.

Onze missie
Serin wil mensen helpen bij het opbouwen van een evenwichtig bestaan in de maatschappij door hun kwaliteiten en mogelijkheden te ontdekken en uiteindelijk samen te werken aan werk. Serin wil organisaties helpen te vitaliseren door ondersteuning te bieden bij arbeidsmarktvraagstukken.
--------------------------





http://www.serin.nl