Dexia Bank


van de groep Dexia.

Benoeming: Marc Meyer, de nieuwe directeur Communicatie van de groep Dexia.

11/09/2007

Marc Meyer wordt vanaf 1 januari 2008 directeur Communicatie van de groep Dexia. Hij rapporteert rechtstreeks aan Axel Miller, gedelegeerd bestuurder en voorzitter van het directiecomité van Dexia, en vervangt Robert Boublil, die benoemd wordt tot adviseur van de voorzitter van het directiecomité.

Marc Meyer studeerde af aan de universiteit Paris-Sorbonne en begon zijn loopbaan in 1984 bij de Assemblée Nationale als parlementair attaché. In 1986 stapt hij over naar de informaticagroep Bull, waar hij verantwoordelijk wordt voor public affairs. In 1990 wordt hij hoofd communicatie van het Europese net van Bull dat zich uitstrekt over 18 Europese landen. Eind 1993 verlegt hij zijn activiteiten naar bedrijfscommunicatie, waar hij instaat voor persrelaties en internationale communicatie. In 1996 wordt Marc Meyer directeur van het kabinet van de adjunct-gedelegeerd bestuurder.

In 1997 gaat hij voor Thomson Multimedia werken. Hij is er eerst directeur van het kabinet van de voorzitter/directeur-generaal en nadien directeur communicatie van de managementnetten. In 2001 wordt hij lid van het uitvoerend comité van de groep.

Eind 2002 wordt Marc Meyer benoemd tot uitvoerend directeur en wordt hij belast met de communicatie van de groep France Télécom. Vier jaar lang staat hij aan het hoofd van de tweede grootste telecomoperator van Europa.

In maart 2005 wordt hij benoemd tot adviseur van de Franse minister van Economie, Financiën en Industrie en wordt hij verantwoordelijk voor Communicatie. In juni 2005 neemt hij opnieuw zijn functie op in het uitvoerend comité van France Télécom.

Begin 2007 richtte hij 2M Conseil op, een bedrijf dat advies verleent op het gebied van Management en Communicatie. Marc Meyer is ook ridder in het Franse legioen van eer.

Foto op aanvraag.