Ingezonden persbericht


Persbericht

COGNOS BREIDT STRATEGISCHE SAMENWERKING MET INFORMATICA UIT

Burlington, MA/ Redwood City (California), 11 september 2007 Cognos (NASDAQ: COGN; TSX: CSN), wereldwijd marktleider in oplossingen voor Business Intelligence (BI) en Performance Management, heeft zijn strategische relatie met Informatica Corporation (NASDAQ: INFA), toonaangevend aanbieder van data integratie-oplossingen en data kwaliteit-sofware, uitgebreid. Cognos heeft een wereldwijde reseller-overeenkomst getekend met Informatica voor zijn data kwaliteit-software. De organisaties verbreden daarnaast hun go-to-market-activiteiten op het gebied van data integratie om klanten te voorzien van best-of-breed oplossingen.

De kwaliteit van data heeft direct invloed op de bedrijfsprestaties en zakelijk belanghebbenden zijn de sleutel tot succes in ieder data kwaliteitinitiatief, aldus Henry Morris, Senior VP Worldwide Software and Services Research bij IDC. De integratie van Cognos performance management applicaties met Informatica s data kwaliteitoplossingen (met de bijbehorende Cognos- en Informatica-diensten) geeft inzicht in data kwaliteitproblemen voor zakelijke professionals. Deze gecombineerde oplossing geeft meer vertrouwen in de nauwkeurigheid van informatie, waardoor een duidelijker beeld ontstaat over resultaten, handelingen en strategieën.

Door de overeenkomst biedt Cognos Informatica Data Quality- en Informatica Data Explorer-producten aan als onderdeel van zijn performance management-portfolio. Daarnaast bieden Cognos en Informatica hun klanten gezamenlijk data integratiemogelijkheden waarmee de performance management-oplossingen binnen organisaties versterkt worden.

Dankzij Informatica Data Quality kunnen leidinggevenden samenwerken met de IT-afdeling en verantwoordelijkheid nemen voor het verbeteren van de kwaliteit van data in performance management-initiatieven. Hierdoor zijn de juiste mensen binnen de organisatie in staat effectieve en duurzame data kwaliteitprocessen te implementeren. Informatica Data Explorer vindt tegenstrijdigheden en onlogische data binnen de diverse bronsystemen die data warehouse- en BI-systemen voeden en op een later tijdstip problemen kunnen veroorzaken. Beide bedrijven werken ook samen aan marketing- en sales-initiatieven om best-case data kwaliteitsstrategieën voor performance management te promoten.

Als onderdeel van de overeenkomst heeft Cognos aanvullende Data Quality Professional Services ontwikkeld, om klanten te helpen met een succesvolle implementatie. Met de Cognos Data Quality Rapid Assesment Service wordt duidelijk in welke mate bestaande data-processen de performance management-oplossing van een klant ondersteunen. Het laat zien hoe de nauwkeurigheid en volledigheid van data verbeterd kan worden om het algemeen zakelijk vertrouwen te vergroten. Onderdeel van de dienst is de Data Quality Assessment Summary waarin data kwaliteitrapporten, best practices en aanbevelingen zijn opgenomen.

Met deze aankondiging wordt onze samenwerking met Informatica verder uitgebouwd en verstevigen wij onze positie als performance management-expert. Door de software van Informatica te combineren met onze data kwaliteitdiensten voor performance management, kunnen we data kwaliteitproblemen aanpakken over de gehele breedte van performance management en niet slechts klantspecifieke data zoals bij andere oplossingen vaak het geval is, aldus Mel Zeledon, SVP Global Alliances bij Cognos. Dit is een volgende stap in het ontwikkelen van een complete, samenhangende kijk op informatie. Binnen Cognos 8 BI krijgen alle BI-functies voortdurend toegang tot data binnen de gehele IT-omgeving, voorzien we in een algemene kijk op informatie waardoor zakelijke gebruikers kunnen werken met voor hen bekende termen en richten we ons nu op de kwaliteit van de data zelf.

Cognos en Informatica delen een platformonafhankelijke aanpak voor software. Beiden streven ernaar klanten zoveel mogelijk te laten profiteren van de aanwezige data binnen de organisatie, aldus Harry Gould, SVP Worldwide Alliances bij Informatica. De oplossingen van Cognos geven CIO s en leidinggevenden een compleet overzicht van bedrijfsuitdagingen voor belangrijke beslissingen op wereldwijde schaal. Met Informatica Data Quality wordt de kwaliteit van bedrijfsinformatie effectief gemonitord en verbeterd, waardoor Cognos-klanten betere bedrijfsbeslissingen kunnen nemen.

De data kwaliteit reseller-overeenkomst en de samenwerking rond data integratie vergroot de reikwijdte van Informatica s mogelijkheden naar nieuwe markten voor performance management en biedt klanten uitwisselbaarheid met Cognos Performance Management. Het Cognos Performance Management System combineert technologie, best practices, analytische applicaties en een groot netwerk van partners in een op zichzelf staande performance management-oplossing voor zijn klanten.

De Informatica data kwaliteitproducten en de Data Quality Professional Services zijn per direct beschikbaar bij Cognos. Kijk voor meer informatie op: http://www.cognos.com/data-quality

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Informatica
Informatica Corporation is een toonaangevende aanbieder van enterprise data integratie software. Met Informatica kunnen organisaties meerwaarde halen uit de informatiebronnen in de gehele organisatie. Meer dan 2.850 bedrijven wereldwijd vertrouwen op Informatica om data integratievraagstukken, ongeacht complexiteit en schaalgrootte, tegen lage kosten en tijdig uit te voeren. Meer informatie kunt u vinden op: www.informatica.com/nl

Over Cognos
Cognos, wereldwijd marktleider in oplossingen voor Business Intelligence en Performance Management, levert toonaangevende software en diensten voor Enterprise Planning en BI die organisaties helpen hun financiële en operationele prestaties te plannen, te begrijpen en te beheren.

Cognos biedt klanten een compleet Performance System door technologie, analyseapplicaties, best practices en een omvangrijk netwerk van partners bij elkaar te brengen. Dit Performance System is een open en makkelijk aanpasbare oplossing die de ERP-, packaged applications- en database-investeringen van een organisatie beter doen renderen. Het geeft klanten de mogelijkheid vragen te beantwoorden (Hoe doen we het? Liggen we op koers? Wat moeten we eraan doen?) en stelt hen in staat hun huidige prestaties te begrijpen en te volgen en toekomstige businessstrategieën te plannen.

Cognos bedient meer dan 23.000 klanten in ruim 135 landen. De organisaties uit de top-100 die klant bij Cognos zijn, presteren constant beter dan de marktindex. Cognos' oplossingen en diensten voor Performance Management zijn tevens verkrijgbaar via meer dan 3.000 partners en resellers over de hele wereld.