Brussels Airlines

De Groep Brussels Airlines richt nieuwe Congolese luchtvaartmaatschappij op samen met Hewa Bora Airways

dinsdag 11 september 2007

De Groep Brussels Airlines richt samen met Hewa Bora Airways een nieuwe Congolese luchtvaartmaatschappij op. De maatschappij, die volgens internationale normen zal opereren vanuit Kinshasa, gaat zowel binnenlandse als internationale vluchten uitvoeren.

Aandeelhouders

De participatie in de nieuwe maatschappij gebeurt via de vennootschap Pan African Airlines Leasing Company Ltd. Dit is een vennootschap naar Mauritiaans recht die deel uitmaakt van de Brussels Airlines groep en die zich toespitst op de ontwikkeling van Afrikaanse projecten en samenwerkingsakkoorden.

Pan African Airlines bezit 49 procent van de aandelen van het nieuwe luchtvaartbedrijf. De Hewa Bora Airways groep heeft de overblijvende 51 pct.

De operaties van de maatschappij gaan van start zo snel mogelijk nadat de operationele voorbereidingen zijn afgerond en goedkeuringen en licenties verkregen zijn. De naam van het luchtvaartbedrijf zal later bekend worden gemaakt.

Veiligheid, stiptheid, betrouwbaarheid en comfort

De nieuwe maatschappij zal volgens internationale normen opereren vanuit haar thuisbasis op de luchthaven van Kinshasa (N'Djili). Veiligheid, stiptheid, betrouwbaarheid en comfort staan centraal in de operaties.

Het vluchtaanbod, uitgevoerd met Boeing 737 en BAe 146 toestellen, zal bestaan uit binnenlandse vluchten en internationale verbindingen.

Nauwe samenwerking

De maatschappij gaat nauw samenwerken met Brussels Airlines dat zowel managementresources als operationele know how ter beschikking stelt.

De nieuwe maatschappij zal ook vluchten tussen Kinshasa en Brussel aanbieden. Deze vluchten worden uitgevoerd door Brussels Airlines met de nieuwe maatschappij als codeshare partner.

De binnenlandse en regionale vluchten van de nieuwe maatschappij zullen trouwens naadloos aansluiten op de intercontinentale vluchten die Brussels Airlines uitvoert vanuit Kinshasa en, via Brussel, naar Europese steden, de States, Indië en het Midden-Oosten.

Hewa Bora Airways stelt haar jarenlange ervaring met luchtvaartactiviteiten in het uitgestrekte Congo ter beschikking van de maatschappij.

"We zijn uiterst tevreden dat we samen met onze partners een nieuw luchtvaartproject kunnen uitbouwen dat een referentie wordt in Congo", zegt Brussels Airlines CEO Philippe Vander Putten. "Brussels Airlines zal haar operationele kennis, die gebaseerd is op 80 jaar luchtvaartervaring in Afrika, volledig ten dienste stellen van de nieuwe maatschappij."

"We zijn zeer tevreden dat we vandaag dit stevig partnership kunnen bekendmaken", zegt Philippe de Moerloose, CEO van Hewa Bora Airways. "Onze samenwerking laat toe om voor de Democratische Republiek Congo een kwaliteitsluchtvaartmaatschappij te creëren die volgens internationale maatstaven gaat opereren vanuit Kinshasa en die tegelijkertijd ook het uitgestrekte binnenland gaat ontsluiten. De samenwerking met Brussels Airlines laat om heel wat synergieën te creëren en know how te delen zodat we het beste van onze twee werelden en modellen kunnen samenbrengen. "

De volgende maanden zullen we op regelmatige basis persinformatie bekend maken over de ontwikkeling van deze nieuwe Congolese luchtvaartmaatschappij.

Geert Sciot, Vice President Communication

E-mail: Email address Geert Sciot
Tel: +32 (0)2 723 84 00
Fax: +32 (0)2 723 84 09
Mobile: +32 (0)477 77 49 11

Brussels Airlines
The Corporate Village
Da Vincilaan 9, box 2.3
1935 Zaventem, Belgium