Ingezonden persbericht


PERSBERICHT- 20 juli 2007

Kroonbede 2007: Gebed voor de Overheid

Driebergen - Op dinsdag 11 september 2007, een week voor Prinsjesdag, vindt in Den Haag de Kroonbede plaats. Deze interkerkelijke landelijke gebedsdienst vindt traditiegetrouw plaats ter gelegenheid van de opening van het nieuwe parlementaire jaar. Het gebed voor de overheid staat in deze dienst centraal. De dienst begint om 20.00 uur in de Bethlehemkerk, Laan van Meerdervoort 627, Den Haag.

Ds. C.van Atten, predikant van de Christelijke Gereformeerde Kerk van 's Gravenhage-Rijswijk, zal een korte overweging houden over het thema 'God en politiek: een gevaarlijke combinatie?' Diverse mensen bidden voor het Koninklijk Huis, de regering en de samenleving.

Alle ministers en staatssecretarissen, de leden van Eerste en Tweede Kamer en de Haagse Gemeenteraad krijgen een persoonlijke uitnodiging. Verder is iedere belangstellende welkom. De toegang is vrij.

Het Comité Kroonbede organiseert de Kroonbede. In dit comité hebben vertegenwoordigers van de Stichting Residentie Pauzediensten, de Evangelische Alliantie en Zendtijd voor Kerken zitting. Radio 5 zendt op zondag 16 september van 17.00 tot 18.00 uur een opname van deze dienst uit. Meer informatie vindt u op de website: www.kroonbede.nl.

EINDE PERSBERICHT www.ea.nl

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Wim Althuis, coördinator Gebed van de Evangelische Alliantie, tel. 0343-524274 of wim@ea.nl.


---- --