AutoRai

Veel innovaties bij Honda op IAA in Frankfurt

(8/28/2007)
De Honda Accord Tourer Concept beleeft tijdens de Internationale Autoshow IAA in Frankfurt zijn werelddebuut. Met deze conceptauto geeft Honda aan welke designkoers het volgt voor zijn nieuwe Accord Tourer, die volgend jaar op de markt komt. Bovendien toont Honda nog een primeur in Frankfurt: een airbagsysteem voor de motorfiets.

De Accord Tourer Concept is breed en laag en straalt hierdoor sportiviteit en emotie uit. Een perfecte combinatie met de uitgebreide keus van geavanceerde motoren met een lage uitstoot, waarmee de Accord Tourer leverbaar zal zijn. Voor het onderstel maakt Honda gebruik van innovatieve technologieën voor een uitstekende besturing, zonder dat het ten koste gaat van het rijcomfort. De introductie van de productieversie van de Accord Tourer staat gepland halverwege 2008.

Milieu
Op de Honda-stand staan twee themaâs centraal: Sport en Milieu. Honda presenteert op het Milieu-gedeelte zijn baanbrekende milieutechnologieën, waaronder de hybride-autoâs. Op de stand is dus onder meer de Small Hybrid Sports Concept â die zijn debuut beleefde op de Autosalon van Genève â te zien. Deze auto belichaamt een unieke combinatie van geavanceerde hybride-technologie en karakteristieke eigenschappen van een sportauto.

Ook de volgende generatie van Hondaâs schone dieselmotor, de Civic Hybrid en de FCX Concept met volledig functionerende brandstofcel staan op het Milieu-deel van de Honda-stand. In 2008 is de FCX productierijp en wordt hij in de Verenigde Staten en Japan via een leaseconstructie op de markt gebracht.

Sport
Op het Sport-gedeelte van de stand toont Honda zijn huidige Formule
1-auto, de RA107 die door Jenson Button en Rubens Barichello wordt gereden. Tevens staat een van Hondaâs eerste Formule 1-autoâs op de stand: de RA300 uit 1967. Ook de onlangs geïntroduceerde Civic Type R en de Honda S2000 zijn er uiteraard te zien.

Honda staat niet alleen bekend om zijn personenautoâs, ook in de motorsport speelt het merk een grote rol. Om dit te benadrukken, toont Honda in Frankfurt daarom de Repsol

Honda RC212V van MotoGP-rijders Dani Pedrosa en Nicky Hayden. Verder staat ook de Honda CBR1000RR Fireblade op de beurs. Deze motor nam deel aan de Isle of Man TT-race. John McGuinness reed daar met deze motor een ronde met een gemiddelde snelheid van 209 kilometer per uur en won de Senior TT-race.

Veiligheid en innovaties
Veiligheid speelt bij Honda een grote rol in de ontwikkeling van zijn autoâs en motoren. Als eerste merk ter wereld heeft Honda een airbagsysteem voor motorfietsen ontwikkeld. Het systeem wordt gepresenteerd in Frankfurt en is beschikbaar op de nieuwe Gold Wing. De airbags beschermen de motorrijder in geval van een frontale botsing om zo ernstig letsel te voorkomen.

Maar bezoekers aan de Honda-stand krijgen meer unieke innovaties van het merk te zien, waaronder de âmenselijkeâ robot ASIMO, Hondaâs zonnepanelen en Hondaâs allereerste commerciële vliegtuig, de HondaJet.