AutoRai

Wereldpremière Maserati Quattroporte Sport GT S tijdens IAA

(8/29/2007)
De nieuwe Quattroporte Sport GT S zal tijdens de aanstaande Frankfurt Motorshow als wereldpremière worden onthuld. De Quattroporte Sport GT S is het ultieme voorbeeld van de visie van Maserati op sportsedans.

De Quattroporte Sport GT S, die is uitgerust met een automatische zesversnellingsbak, is exclusief ontwikkeld voor die automobilisten die een nog sportievere luxe sedan wensen en hij blinkt uit door zijn uitzonderlijk dynamische rijgedrag en zijn compromisloze handling.

Het resultaat werd bereikt door de introductie van een gewijzigde afstelling van de wiel-ophanging en een âraceâ set-up. Ten opzichte van de andere versies van de Quattroporte is de Quattroporte Sport GT S aan de voorzijde met 10 mm verlaagd en met 25 mm aan de achterzijde. Tevens is hij voorzien van nieuwe, stijvere veren en schokdempers.

De Quattroporte Sport GT S beschikt over een uniek remsysteem dat in samenwerking met Brembo is ontwikkeld. Deze innovatieve technologie maakt gebruik van dubbele, gegoten remschijven en het is voor het eerst dat een dergelijk systeem op een âstraat-versieâ wordt toegepast.

In tegenstelling tot de gebruikelijke gietijzeren schijven zijn deze dubbele, gegoten schijven gemaakt van twee materialen - gietijzer en aluminium â voor een optimale rem-werking verder verbeterde prestaties onder de meest extreme omstandigheden, waarbij fading zelfs bij de hoogste temperaturen achterwege blijft.

Het nieuwe remsysteem van de Quattroporte Sport GT S profiteert ook van de nieuwe mono-block remklauwen voor met zes zuigers en banden die speciaal voor deze auto zijn ontwikkeld (voor 245/35-R20 en achter 295/30-R20). Door de grotere maatvoering van de achterbanden kan het motorvermogen van de V8 volledig worden benut, terwijl de nieuwe compound bijdraagt aan de goede remwerking en de set-up zorgt voor een superieur handlingniveau en een dito rijervaring.

Het uiterlijk van de Quattroporte Sport GT S onderscheidt zich door zijn agressievere uitstraling. Naast de grille met zwartchroom gaaswerk, een karakteristiek element van sportieve Maseratiâs, zijn de raamomlijstingen en de twee dubbele uitlaatpijpen uitgevoerd in zwart, terwijl de deurgrepen dezelfde kleur hebben als de carrosserie.

De Quattroporte Sport GT S is uitgerust met opvallende, donker verchroomde 20" zevenspaaks lichtmetalen wielen.

Ook de keuze van het materiaal voor het interieur van de Quattroporte Sport GT S getuigt van het sportieve karakter van de auto. Het traditionele Poltrona Frau leer wordt afgewisseld met Alcantara, op de middenbaan van de stoelen, de deurbekleding en de rand van het stuurwiel. Maserati heeft eerder al Alcantara gebruikt voor het interieur van de Trofeo-uitvoeringen en de MC12.

Het koolstofvezel dasboard is afgewerkt met aluminium accenten, terwijl de voorstoelen een nieuwe, aangenamere en sportieve vormgeving hebben gekregen.