Persuitnodiging: Ad Verbrugge spreker vijfde rob-lezing

De Raad voor het openbaar bestuur (Rob) nodigt u uit voor de jaarlijkse Rob-lezing met aansluitend een paneldiscussie op dinsdag 11 september 2007 van 15.30 tot 18.00 uur. De lezing vindt plaats in Sociëteit De Witte, Plein 24, Den Haag.

Het thema van lezing en discussie is 'Tussen kosmopolitisme en provincialisme'. Enerzijds is er de trend van de globalisering, anderzijds is er behoefte aan kleinschaligheid. Wat betekenen gemeenschap en gemeenschappelijkheid in onze tijd? Waarin kunnen mensen zich herkennen en waarmee kunnen zij zich identificeren? Welke voor- en nadelen heeft een oriëntatie over de grenzen heen?

Dit jaar verzorgt filosoof Ad Verbrugge de lezing. Verbrugge (40) studeerde wijsbegeerte aan de Universiteit Leiden. Hij promoveerde in 2001. Hij is nu universitair hoofddocent aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, waar hij sociale filosofie en cultuurfilosofie doceert. In 2004 publiceerde hij Tijd van onbehagen. Filosofische essays over een cultuur op drift. Verbrugge vindt zichzelf een aanhanger van het communitarisme, dat onder andere door Etzioni is uitgedragen. Hij is verder voorzitter van de vereniging Beter Onderwijs Nederland.

Het programma luidt als volgt:

- 15.30 uur ontvangst

- 16.00 uur welkomstwoord voorzitter Rob, Jos van Kemenade
- 16.15 uur Rob-lezing door Ad Verbrugge

- 17.00 uur paneldiscussie met Ad Verbrugge (filosoof), Dick Pels (socioloog en publicist) en Bart Jan Spruyt o.l.v. van Pieter Hilhorst (politicoloog en columnist in de Volkskrant)
- 17.45 uur informeel samenzijn

Noot voor redacties (