Gemeente Schiedam


September

Wethouder Daskalakis opent Expositie Moeders & Zonen

07 september 2007

Wethouder Daskalakis opent op dinsdag 11 september 2007 de expositie Moeders en Zonen, boodschappen voor de toekomst in de Stadswinkel van de gemeente Schiedam.

De expositie Moeders en zonen, boodschappen voor de toekomst is het resultaat van een project, waarin moeders van verschillende achtergronden zich uitspreken over de dilemmas, problemen, keuzes en oplossingen in de opvoeding van hun zonen (én dochters!). Zij delen hun zorgen, vragen, dilemmas en oplossingen met de bezoeker en tonen hun diversiteit, kracht en liefde voor hun kinderen.

EVAs, Emancipatie van Vrouwen van Allochtone herkomst in Schiedam, zette in samenwerking met COS Rijnmond & Midden Holland dit project op in Schiedam. Hiermee willen zij het gesprek over de opvoeding aangaan met mannen en vrouwen binnen de eigen Schiedamse gemeenschap (vaders, moeders, jongeren en ouderen, professionals in
opvoedingsondersteuning, welzijnswerk en onderwijs, politici en ambtenaren). Ingewikkelde onderwerpen, zoals sociale controle, seksuele opvoeding en radicalisering worden daarbij niet uit de weg gegaan.

Expositie
De reizende expositie bestaat uit 24 tekst/fotopanelen en zal tot en met december van dit jaar op verschillende locaties in Schiedam te zien zijn. In een drietal levensverhalen wordt in woord en beeld direct verband gelegd tussen vroeger en nu. Aan de hand van themas spreken moeders zich uit. De fotos spreken voor zich. Cijfers over maatschappelijke ontwikkelingen met betrekking tot de betreffende gemeenschappen completeren het geheel.