Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Inhoud pagina: Syntheserapport Onderzoeksprogramma Rampenbeheersingsstrategie Overstromingen Rijn en Maas

11 september 2007

Dit rapport vormt de weerslag van onderzoek naar rampenbeheersing bij overstromingen vanuit de Rijn en de Maas (RBSO). Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van de Staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat en de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De resultaten dienen als grondslag voor een kabinetsstandpunt over de gewenste strategie bij een (dreigende) overstroming van het bedijkte bovenrivierengebied.

De studie komt voort uit het besluit van het kabinet om voor een rampenbeheersingsstrategie behalve naar potentiële noodoverloopgebieden nader onderzoek te doen naar vier andere opties. Daarbij gaat het om internationale afstemming, organisatorische maatregelen, compartimentering en het verhogen van veiligheidsnormen.

Hieronder kunt u de publicatie Syntheserapport Onderzoeksprogramma Rampenbeheersingsstrategie Overstromingen Rijn en Maas d.d.25 april 2006 in PDF-bestand downloaden. (Grootte: 1683Kb)

Bestanden


* Syntheserapport Onderzoeksprogramma Rampenbeheersingsstrategie Overstromingen Rijn en Maas.pdf (1683 Kb) | Pdf-icoon Pdf-bestand Zie het origineel



---

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties