Gemeente Deurne

20-09-2007
Van de B&W-tafel 11 september 2007
Het college van burgemeester en wethouders (B&W) vergadert iedere dinsdag. Elke week lichten wij uit deze vergadering enkele punten toe. De volgende besluiten komen uit de collegevergadering van 11 september.

Twee gehandicaptenparkeerplaatsen op parkeerterrein SV Deurne De gemeente gaat op verzoek van de voetbalvereniging twee algemene gehandicaptenparkeerplaatsen realiseren op parkeerterrein van SV Deurne aan de Energiestraat. Daarmee wordt de toegankelijkheid van de voetbalvereniging voor minder valide bezoekers verbeterd.

Subsidie voor woonbegeleiding en VIP-project
De gemeente verleent woningbouwvereniging Bergopwaarts@BOW voor 2007 en 2008 een subsidie van EUR 34.000,- per jaar voor de kosten van woonbegeleiding en de vroegtijdige interventie probleemhuurders (VIP).

Signaleringssysteem Zorg voor Jeugd
De gemeente Deurne gaat gebruik maken van het digitale signaleringssysteem Zorg en Jeugd. Met dit systeem worden problemen bij kinderen en jongeren van 0 tot 23 jaar in een vroegtijdig stadium gesignaleerd. Dit verbetert de coördinatie van de verschillende zorginstanties en hiermee wordt de hulp beter op elkaar afgestemd.

Pilotproject Kamer voor Koophandel Ruimteplanner De gemeente gaat op verzoek van de Kamer van Koophandel deelnemen aan het pilotproject Ruimteplanner. Via dit project kan de gemeente veel extra informatie verkrijgen van het lokale bedrijfsleven. Deze verkregen informatie helpt de gemeente bij het (nauwkeuriger) plannen van bedrijventerreinen.