Belastingbetalers stemmen voor afschaffing BPM


AMSTERDAM, 20070911 -- Via de nieuwe internet-community Belastinglobby stemmen Nederlandse belastingbetalers voor de afschaffing van de BPM (de 45,2% extra belasting op personenauto's en motorrijwielen). Op www.belastinglobby.nl stemmen belastingbetalers op wekelijkse acties voor belastingverlagingen met als doel meer besteedbaar inkomen, minder belastingen en een betere besteding van belastinggeld. De afschaffing van de BPM is één van vele acties die gaan volgen.

Steeds meer Nederlandse belastingbetalers betalen onnodig veel belasting en ondersteunen de lobby die streeft naar de directe en volledige afschaffing van de belasting op de aanschaf van een auto. De BPM in Nederland bedraagt 45,2% over de netto catalogusprijs van een auto. Dat is bovenop de BTW van 19%. Auto's die in Nederland verkocht worden, kosten dus in totaal 64% meer dan noodzakelijk.

De BPM is onnodig en veel te hoog, zeker in vergelijking met het netto jaarinkomen van de meeste huishoudens. Men kan zich zonder de BPM eerder nieuwe, veilige en minder vervuilende auto's veroorloven. Daarnaast kan de 3,6 miljard euro per jaar aan BPM-inkomsten (bron: kabinetsplannen.nl) beter door de belastingbetaler zelf worden aangewend voor andere doeleinden. Het voorgenomen kabinetsplan om de BPM vanaf 2008 gefaseerd te verlagen, vinden de belastingbetalers onvoldoende. De BPM dient in Nederland direct en volledig te worden afgeschaft. Via Belastinglobby kunnen alle belastingbetalers hun stem uitbrengen om de afschaffing van de BPM onder de publieke en politieke aandacht te brengen.

Over Belastinglobby

Belastinglobby is begonnen op 1 september 2007 en is de niet-politieke internet-community voor en door alle Nederlandse belastingbetalers. Deze betalen samen jaarlijks ruim 130 miljard euro aan belastingen. Belastinglobby geeft iedereen, ongeacht financiële positie, leeftijd of politieke kleur, de mogelijkheid om te stemmen. Naast één keer in de vier jaar op politici en hun plannen, kunnen belastingbetalers nu elk uur van de dag stemmen. Op acties die belastingen verlagen, het besteedbaar inkomen verhogen en de resterende belastingen beter besteed laten worden. De wekelijkse acties worden in de media gebracht en op de politieke agenda geplaatst door te lobbyen met het aantal belastinglobbyisten en stemmen. De oprichters van Belastinglobby zijn geen lid van een politieke partij.

Belastinglobby streeft naar:
1. Meer besteedbaar inkomen
2. Minder belastingen
3. Betere besteding van belastinggeld

Doe mee, tel mee, stem mee

Een stem uitbrengen voor de afschaffing van de BPM of één van de andere belastingverlagende acties kan via www.belastinglobby.nl of door een SMS bericht te sturen naar nummer 3010 met de tekst LOBBY BPM (0,60 e.p.o.b.).