Consumenten Kracht


Je moet er maar op komen......

BOVENKARSPEL, 20070911 -- www.consumentenkracht.nl is een initiatief dat op dit moment ontwikkeld en opgezet wordt. Consumenten Kracht is een consumentenorganisatie met als doel inkoopvoordeel te behalen voor haar aangesloten leden. In tegenstelling tot verschillende andere initiatieven is Consumenten Kracht een consumentenorganisatie die géén commissie of winstpercentage ontvangt van deelnemende partijen. Al het behaalde voordeel komt volledig ten goede aan de aangesloten leden. Consumenten Kracht streeft er naar om haar leden een zo breed mogelijk assortiment aan te bieden op het gebied van winkelen, dienstverlening en ontspanning.

Er wordt veel geschreven over diverse vormen van consumerpower maar in de praktijk komt er relatief weinig van terecht. Het nieuwe initiatief komt voort uit de gedachte om de daad bij het woord te voegen en te starten met het bundelen van Nederlandse consumenten tot één gezamenlijke organisatie. Het concept is niet gebaseerd op buitenlandse initiatieven en is ook geen webwinkel. De leden van Consumenten Kracht worden via de website en een nieuwsbrief op de hoogte gebracht van de kortingen en aanbiedingen, maar nemen de producten en/of diensten rechtstreeks bij de aanbieders af tegen speciale condities.

Het concept is opgezet door dezelfde initiatiefnemers die verantwoordelijk waren voor het ontwikkelen, opzetten en uitvoeren van GAMMA Praktijk, de veelbezochte kluscursussen voor de consument.

Diverse partijen als RE/MAX, Bruna, Philips, Museumkaart, New York Pizza, Arke, Greenwheels, Keeno, Vakgarage, Diner Jaarkaart, Mycom en Health City hebben reeds hun medewerking aan de consumentenorganisatie toegezegd. Maar ook een voor consumenten interessante partij als ConsuWijzer, waar de overheid directe informatie biedt aan de consument, is te vinden op de site www.consumentenkracht.nl.

Op dit moment is Consumenten Kracht in gesprek met meer dan 50 winkelketens, dienstverlenende bedrijven en voor de consument interessante instanties. Toch is ervoor gekozen nu te starten met de inschrijvingsmogelijkheid om nu reeds bij de bedrijven en instanties beslagen ten ijs te komen. Consumenten Kracht is Consumenten Macht.

Consumenten kunnen zich nu gratis inschrijven voor Consumenten Kracht en zullen dan de nieuwsbrief ontvangen om op de hoogte te worden gebracht van de kortingen die zij zullen krijgen. Pas als de consument besluit om gebruik te gaan maken van de kortingen, kan de inschrijving worden omgezet in een jaarlijks lidmaatschap. Het lidmaatschap bedraagt ¤ 15,-- per jaar.

Consumenten Kracht is een maatschappelijk betrokken organisatie en doneert 10% van de ontvangen lidmaatschapsgelden aan het Koningin Wilhelmina Fonds ter bestrijding van kanker.