AutoRai

Vernieuwde Kia Sportage op IAA Frankfurt Motorshow

(9/5/2007)
Kia Motors viert de officiële productiestart van de populaire Sportage SUV-reeks in de ultramoderne fabriek van de onderneming in Slowakije, met de première van de vernieuwde Sportage op de IAA Frankfurt Motorshow, op 11 september aanstaande.

Kiaâs allereerste fabriek in Europa blijft een absoluut succesverhaal. De productiefaciliteit in Zilina heeft slechts enkele maanden nadat de eerste ceeâd hatchbacks in december van de lijn rolden, probleemloos twee nieuwe modellen â de ceeâd Sporty Wagon en de Sportage SUV â aan de productie toegevoegd. Eind dit jaar komt daar bovendien nog een vierde model bij: de driedeurs Pro-ceeâd hatchback. Met 2.400 werknemers en twee shifts houdt Zilina zich nu al aan de belofte om uit te groeien tot de meest productieve autofabriek in Europa. Met een volledige productiecapaciteit mikt Zilina op 100 autoâs per medewerker per jaar.
Uiterlijk is de vernieuwde Kia Sportage op details gewijzigd, waarbij de uitvoeringen onder andere worden voorzien van een nieuw vormgegeven voorgrille, koplampen met zwarte omlijstingen, grotere buitenspiegels, nieuwe lichtmetalen wielen, een grotere keuze aan carrosseriekleuren en in carrosseriekleur gespoten bumpers.

âDe vernieuwde Kia Sportage, vanaf nu âmade in Europeâ, heeft alle populaire eigenschappen van het origineel behouden en biedt kopers nu nog meer comfort en raffinement,â verklaart de heer Jean-Charles Lievens, Senior Vice President van Kia Motors Europe. âSinds de Europese introductie in 2004 zijn er al ruim 100.000 exemplaren van de Sportage verkocht en heeft hij samen met de grotere Sorento en de compacte Picanto een belangrijke rol gespeeld bij het vergroten van de merkbekendheid van Kia bij een breed Europees koperspubliek.â

Tot de technische veranderingen, die gelijktijdig met de productiestart van de vernieuwde Sportage in Europa zijn doorgevoerd, behoort onder andere de stuurbekrachtiging, die een nieuwe afstelling heeft gekregen voor een iets directere besturing. De dempers van de wielophanging zijn stijver geworden voor verbeterde rijeigenschappen op een verharde ondergrond en het overhellen van de carrosserie is nog verder beperkt. Dankzij grotere 300 mm remschijven vóór kent de Sportage nu een remweg van slechts 41,6 meter (vanaf 100 km/u), waarmee hij tot de top in zijn klasse behoort.

Binnenin heeft de nieuwe Sportage verbeterde voorstoelen gekregen met langere (+ 40 mm) en bredere (+ 20 mm) kussens voor extra ondersteuning en comfort. De vorm en stijfheid van de achterbankkussens zijn eveneens aangepast en de achterbank is nu 5 mm lager gepositioneerd om extra hoofdruimte te creëren.

Verder is het maximale aanhanggewicht van de Sportage met 12,5% toegenomen ten opzichte van het vorige model, tot maximaal 1.800 kg.

Door de modernste technieken die worden toegepast in de Zilina-fabriek profiteert elke vernieuwde Kia Sportage die door Kia Nederland geleverd wordt van een unieke garantie van 7 jaar / 150.000 kilometer op nieuwe autoâs, met vijf jaar garantie op de complete auto en twee jaar aanvullende garantie op de motor en transmissie. De garantie is vrij en overdrachtelijk op volgende eigenaren, met als voorwaarde dat de auto regelmatig en in overeenstemming met het onderhoudschema is onderhouden.

Dankzij het unieke Rotation Dipping Painting proces in de Zilina-fabriek, waarbij iedere carrosserie al draaiend een volledige koprol maakt in een zinkbad, en de kwaliteit van Kiaâs die in Slowakije worden geproduceerd, zijn alle versies van de nieuwe Sportage voorzien van een nieuwe anticorrosiegarantie van tien jaar, wat een uitbreiding van vier jaar betekent.

Deze nieuwe garantievoorwaarden voor de vernieuwde Sportage zijn opnieuw een krachtig voorbeeld van de drie belangrijkste merkwaarden van Kia: kwaliteit, betrouwbaarheid en dynamiek.

Kopers van een vernieuwde Kia Sportage kunnen kiezen uit een reeks van tien carrosseriekleuren in combinatie met een donkergetint interieur (zwart). Acht van die exterieurkleuren zijn nieuw voor de Sportage, waarvan twee solidlakken en zes metallickleuren die gelijk zijn aan die van de ceeâd-uitvoeringen die in Zilina worden gebouwd. De twee populairste metalliclakken van het 2007 model (Grayish Silver en Smart Blue) blijven leverbaar voor de nieuwe uitvoering.

Kia Sportage X-ception introductiemodel met EUR 2.100,- voordeel De Kia Sportage is in Nederland al sinds zijn introductie uitermate populair. Om dat succes nu nog verder te vergroten, heeft Kia Nederland op basis van de nieuwe Sportage een extra luxueuze en aantrekkelijk geprijsde introductie-uitvoering ontwikkeld, die slechts tijdelijk leverbaar zal zijn. Deze Sportage X-ception heeft de X-ecutive (en de Adventure in het geval van de V6) als basis, maar krijgt bovenop die uitgebreide standaarduitrusting nog een aantal extra luxueuze voorzieningen. Zo kenmerkt de X-ception zich dankzij een volledig lederen interieur in de kleuren beige, cognac, donkerbruin, grijs of zwart (afhankelijk van de exterieurkleur), stoelverwarming, privacy glass en elektronische stabiliteitsregeling (ESP).

Kia levert het tijdelijke X-ception-pakket, dat een waarde van EUR 3.800,- vertegenwoordigt, voor een meerprijs van slechts EUR 1.700,-. Voor kopers van de Sportage X-ception betekent dat een voordeel van maar liefst EUR 2.100,-.
De Kia Sportage X-ception is per direct te bestellen.

Naast de X-ception is er ook een speciaal en tijdelijk introductiepakket voor de Sportage Comfort. Dit introductiepakket bestaat uit een lederen stuurwiel, lederen pookknop en privacy glass en heeft geen meerprijs.

Vernieuwde Kia Sportage â 14 uitvoeringen voor de Europese Markt*

Benzine
2.0- liter CVVT

- X-pect handgeschakeld (4x2)

- Comfort handgeschakeld (4x2)

- X-ecutive handgeschakeld (4x2)

- X-ception handgeschakeld (4x2)

- Adventure handgeschakeld (4x4)

- X-treme handgeschakeld (4x4)
2.7- liter V6

- Adventure automaat (4x4)

- X-pression automaat (4x4)

Diesel
2.0-liter CRDi VGT

- Comfort handgeschakeld (4x2)

- X-ecutive handgeschakeld (4x2)

- X-ception handgeschakeld (4x2)

- X-ecutive automaat (4x2)

- Adventure handgeschakeld (4x4)

- X-treme handgeschakeld (4x4)


* De vermelde uitrusting is gebaseerd op Nederlandse specificaties. Onder voorbehoud van wijzigingen