Gemeente Rotterdam

In de week van 11 tot 14 september vinden er diverse activiteiten van de gemeenteraad en raadscommissies plaats. In het commissiebericht leest u daar meer over.

Gemeenteraad (Raadsbrede externe oriëntatie)

Dinsdag 11 september, 9.30 uur, Prinsestheather, Delfshaven (en op locatie)

Leden van de gemeenteraad laten zich informeren over de sturingsfilosofie van het college aan de hand van concrete projecten. De leden gaan de straat op met een directielid van de Woningbedrijf Rotterdam, een stadmarinier, de gemeentelijke dienst Gemeentewerken en Bureau Frontline. Er wordt onder andere gesproken over sturingsinstrumenten zoals de bestuurlijke organisatie, gebiedsgericht werken en ketenaanpak. Ook is er een discussie met het dagelijks bestuur van de deelgemeente Delfshaven en is wethouder Baljeu aanwezig bij de afsluitende discussie. De bijeenkomst start en eindigt in het Prinsestheater in Delfshaven.

De uitkomsten van deze externe oriëntatie komen terug in de commissie Bestuur, Veiligheid en Middelen van 27 september a.s. Dan staan onder meer op de agenda: het plan van aanpak verbetering organisatie Rotterdam en de halfjaarrapportage dienstverlening.

Commissie Jeugd, Onderwijs en Cultuur

Woensdag 12 september, 14.00 uur

Het thema voor de externe oriëntatie is het Jongerenwerk. De commissie maakt zich zorgen over mogelijke overbelasting van het Jongerenwerk en heeft enkele vragen over de samenwerkingsverbanden met o.a. Jeugdzorg en de DOSA-regisseur en vragen over de noodzaak van (extra) jeugdhonken en buitenruimte.

Er wordt daarom een bezoek gebracht aan het zogenoemde mobiel team. Dit team bestaat uit een aantal professionals die jeugdproblemen in deelgemeenten analyseren en, samen met diverse lokale en stedelijke partners, de problemen aanpakken. Vervolgens bezoekt de commissie Casade, waar wordt gesproken over het ambulante jongerenwerk en jongerenwerk vanaf een vaste plek en over het begeleiden van jongeren naar bijv. school en werk. Ook het werk van de jongerenmakelaar komt aan de orde. Dit is een ambulante jongerenwerker die probeert contact te leggen met zoveel mogelijk jongeren in een wijk. Hij kan jongeren doorverwijzen of ondersteunen wat betreft school, werk, vrijetijdsbesteding en bij het uitvoeren van initiatieven. Ook kan hij activiteiten ontwikkelen om overlast van jongeren te verminderen.

Commissie voor Fysieke Infrastructuur, Buitenruimte en Sport

Maandag 10 tot en met vrijdag 14 september, Kopenhagen en Hamburg

Deze week wordt geen bezoek in het kader van een externe oriëntatie afgelegd. De commissie is de gehele week op studiereis naar Kopenhagen/Hamburg.

Commissie tot Onderzoek van de Rekening

Donderdag 13 september, 16.00 uur

De commissie bespreekt het verloop van het onderzoek naar de jaarrekening 2006 en kijkt vooruit naar het onderzoek van het jaar 2007.

Actualiteitenuur gemeenteraad

Donderdag 13 september, 14.00 uur, raadzaal

De onderwerpen zijn donderdagochtend na 10.00 uur bekend.

Bron: Griffie, 06-09-2007