Ministerie van Buitenlandse Zaken

Timmermans naar Bulgarije, Roemenië en Albanië

10 sep 2007 | Staatssecretaris Timmermans is vandaag naar Sofia vertrokken voor een reeks bezoeken aan Bulgarije, Roemenië en Albanië.

Staatssecretaris Timmermans heeft tijdens het bezoek aan Bulgarije op dinsdag 11 en 12 september onder andere een ontmoeting met procureur-generaal Boris Belchev. Ook spreekt hij met zijn Bulgaarse collega minister voor Europese Zaken, mw. Gergana Grancharova.

Timmermans reist daarna door naar Roemenië, waar hij onder andere de minister van Buitenlandse Zaken Adrian Cioroianu ontmoet. Onderwerpen die hierbij aan de orde zullen komen, zijn de bilaterale betrekkingen tussen Nederland en Roemenië, het nieuwe Europese hervormingsverdrag, nabuurschapsbeleid, migratie en klimaat- en energiebeleid.

Op woensdag 12 september reist Timmermans door naar Albanië, waar hij onder andere met de minister-president Sali Berisha spreekt. Ook staat een ontmoeting met minister van Europese Integratie, mw. Majlinda Bregu, op het programma. Ter afsluiting van het bezoek aan Albanië zal Timmermans de voetbalinterland Albanië - Nederland bijwonen.
* Ministerie van Buitenlandse Zaken

* Bezuidenhoutseweg 67

* Postbus 20061

* 2500 EB Den Haag

* Tel.: 070-3 486 486

* Fax: 070-3 484 848

* Internet: www.minbuza.nl