VION


Son en Breugel, 11 september 2007

Nieuwe stap in realisatie foodstrategie

VION neemt Oerlemans Foods over

Foodconcern VION gaat Oerlemans Foods overnemen. Hierover hebben beide partijen overeenstemming bereikt. Oerlemans Foods is een gespecialiseerd Nederlands bedrijf in vriesverse groenten, aardappelproducten en fruit voor de food service-, retail- en industriële markt. De acquisitie van Oerlemans Foods draagt bij aan de realisatie van de foodstrategie van VION. De betrokken ondernemingsraden zijn om advies gevraagd en de overname is voorgelegd aan de mededingingsautoriteiten. De directie van Oerlemans Foods blijft verbonden aan het bedrijf. De transactie wordt volgens planning in oktober 2007 afgerond.

De divisie Convenience van VION richt zich op de ontwikkeling, productie en het op de markt brengen van gemaksvoeding gebaseerd op vlees, vis en vegetarische producten. De conveniencemarkt in Europa is sterk in ontwikkeling. De vraag naar leveranciers die in een diep en breed vriesversassortiment kunnen voorzien, neemt toe. Met de acquisitie van Oerlemans Foods is VION Convenience in staat de marktsegmenten retail en food service optimaal te bedienen met een totaalpakket vriesvers vlees, aardappelen, groenten en fruit.

Synergie
De markten waarop Oerlemans Foods actief is, sluiten goed aan op die van VION. Het bedrijf realiseert 50% van haar omzet in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Daarnaast heeft Oerlemans Foods een stevige positie op de sterk groeiende Oost Europese markt. Retail, food service en industrie zijn de voornaamste marktsegmenten. De markten en segmenten waarin beide bedrijven actief zijn én de combinatiemogelijkheden van vlees, aardappelen, groenten en fruit bieden synergiemogelijkheden. Beide bedrijven kunnen elkaar versterken op het gebied van productontwikkeling, logistiek, marketing en verkoop. Oerlemans Foods wordt onderdeel van de divisie Convenience van VION waarvoor COO Ton Christiaanse verantwoordelijk is. Het volledige management van Oerlemans Foods blijft aan en draagt zorg voor een goede integratie van het bedrijf in de divisie Convenience.

VION N.V.
VION N.V. is een internationaal opererend foodconcern dat hoogwaardige voedingsmiddelen en ingrediënten maakt voor mens en dier. Het concern bestaat uit drie internationaal opererende divisies Ingredients, Fresh Meat en Convenience. VION realiseert een omzet van ruim EUR 7,4 miljard en biedt wereldwijd werkgelegenheid aan 15.150 medewerkers. Het hoofdkantoor van VION staat in Son en Breugel.

Oerlemans Foods
Oerlemans Foods is een gespecialiseerd Nederlands bedrijf in vriesverse groenten, aardappelproducten en fruit voor de food service-, retail- en industriële markt. De onderneming heeft vestigingen in Nederland, Engeland, Polen en Hongarije. De afzet vindt primair plaats in Europa maar ook daarbuiten. Het bedrijf is een belangrijke speler in biologisch en biologisch-dynamisch geteelde groenten, fruit en aardappelproducten. De omzet bedraagt ca. EUR 120 miljoen en bij het bedrijf werken 740 medewerkers.