Gemeente Abcoude


AGENDA/BESLUITENLIJST
VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 11 september 2007

O P E N B A A R

PORTEFEUILLE: burgemeester J. Streng


1. Concept-besluitenlijst van de B&W-vergadering d.d. 4 september 2007. Toelichting:
Wekelijks wordt de besluitenlijst van de vorige vergadering vastgesteld. Ambtelijk advies:
Instemmen met de besluitenlijst.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

2. Samenwerking risicobeheersing (brandweertaken pro-actie & preventie). Ambtelijk advies:

- Akkoord te gaan met het samenwerkingsvoorstel.
- De burgemeester te mandateren om de intentieverklaring te ondertekenen. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

3. Alternatieve trouwlokatie.
Toelichting:
Door de Gereformeerde kerk in Baambrugge is het verzoek ingediend om Postwijck aan te wijzen als alternatieve huwelijkslokatie.
Ambtelijk advies:
Gereformeerde kerk Postwijck in Baambrugge aanwijzen als "Huis der Gemeente". B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

PORTEFEUILLE: wethouder D.L. Kok

PORTEFEUILLE: wethouder C.N. Veldhuijzen van Zanten


1. Aanschaf vergunningensysteem ProVAS 2000. Toelichting:
Gezien de toename van het aantal aanvragen bouwvergunningen is het nodig maatregelen te nemen om de daaruit voorvloeiende werkdruk en de vermindering van de kwaliteit van het product weer op een aanvaardbaar niveau te brengen. Zonder de personele lasten te verhogen is het mogelijk hieraan tegemoet te komen door in beperkte mate te automatiseren. De gedachten gaan uit naar het programma ProVAS dat door vele gemeenten wordt gebruikt w.o. De Ronde Venen. Ambtelijk advies:
Overgaan tot aanschaf en beheer van het vergunningensysteem ProVas 2000. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.
Voortaan dient toelichting aan B&W-stuk te worden toegevoegd.
2. Tweede bestuursrapportage.
Toelichting:
Op basis van de tweede bestuursrapportage wordt uitgegegaan van een voorlopig positief rekeningsresultaat van 909.000 positief. Dit is nagenoeg gelijk aan het gemelde resultaat in de eerste Bestuursrapportage. Het resultaat is voornamelijk toe te schrijven aan een slotuitkering in het kader van de afwikkeling van de verkoop van de aandelen Remu NV. door de houdster-maatschappij GCN. Ambtelijk advies:
Kennis te nemen van de tweede Bestuursrapportage 2007 en deze ter goedkeuring aan de raad voor te leggen.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten. Opmerkingen worden door P&C verwerkt.


---

PORTEFEUILLE: wethouder J. Vonk-Vedder


1. Speelvoorziening Stationsgebied.
Toelichting:
Achtergrond bij dit voorstel is de nieuwbouw in het Stationsgebied, waar onder andere 107 woningen en een Leisurecentrum worden gebouwd, met hiernaast een speelplek. Belangrijk uitgangspunt bij de inrichting van speelterreinen is voldoen aan de behoefte van kinderen waarvoor nu relatief weinig voorzieningen zijn. In dit geval komt dit neer op een voorziening voor kinderen in de leeftijdsgroep 6-12 jaar. Ander uitgangspunt is de bestaande speelvoorzieningen uit te breiden met mogelijkheden die nu niet in de gemeente bestaan. Voorgesteld wordt daarom voor de doelgroep een skatevoorziening voor te bereiden. Ambtelijk advies:
Instemmen met de aangegeven richting: uitwerken van een speelvoorziening voor de leeftijdsgroep 6- 12 jaar, in de vorm van een skatevoorziening. B&W-besluit:
Aangehouden. Locatie en nut worden onderschreven. Positieve grondhouding B&W. Definitief voorstel nadat inrichting Stationsgebied duidelijk is, inclusief opbrengsten. B&W houdt financieel voorbehoud. Verzocht wordt jongeren die voorstel hebben ingediend te informeren en te bedanken.

Aldus vastgesteld in de B&W-vergadering van 18 september 2007. De secretaris, de burgemeester,


---

MANDAATBESLUITENLIJST
BEHORENDE BIJ DE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 11 september 2007

O P E N B A A R

PORTEFEUILLE: burgemeester J. Streng


1. Verzoek van de Ondernemers Vereniging Abcoude en Baambrugge om de meerjarenvergunning van 5 september 2006 voor het evenement `Abcoude op smaak' op de 3e zaterdag van de maand juni van de jaren 2007 t/m 2010 te wijzigen in de laatste zaterdag van de maand september van de jaren 2007 t/m 2011.
Toelichting:
De Ondernemers Vereniging Abcoude en Baambrugge (OVA-B) vraagt de vergunning van 5 september 2006 voor het houden van het evenement `Abcoude op smaak' te wijzigen in de laatste zaterdag van de maand september van de jaren 2007 t/m 2011. Ambtelijk advies:
Een vergunning verlenen voor het evenement `Abcoude op smaak' op de laatste zaterdag van de maand september van de jaren 2007 t/m 2011. Mandaatbesluit d.d. 28-8-2007:
Overeenkomstig voorstel besloten.

2. Verzoek om vergunning voor het plaatsen van borden 10 dagen voorafgaande aan het evenement 'Abcoude op smaak' op de laatste zaterdag van de maand september van de jaren 2007 t/m 2011.
Toelichting:
Het bestuur van de Ondernemers Vereniging Abcoude en Baambrugge heeft een verzoek om vergunning ingediend voor het mogen plaatsen van aankondigingsborden ter bekendmaking van het evenement 'Abcoude op smaak' op de laatste zaterdag van de maand september van de jaren 2007 t/m 2011. Ingevolge artikel 2.1.5.1 van de Algemene Plaatselijke Verordening is het verboden om zonder vergunning van het college van burgemeester en wethouders de weg of een weggedeelte te gebruiken anders dan overeenkomstig de bestemming daarvan. Ingevolge de criteria voor reclame- uitingen los van de gevel van de Welstandsnota Breukelen, Loenen, Abcoude voldoet een reclame- uiting in ieder geval aan redelijke eisen van welstand als de plaatsing bestemd is ten behoeve van in de gemeente plaatsvindende evenementen mits de sandwichborden onderaan lantaarnpalen geplaatst worden zonder voetgangers te belemmeren voor een periode van maximaal 10 dagen. Tevens dient de maatvoering van de borden maximaal 1.20 meter hoog en 0.80 meter breed te zijn. Ambtelijk advies:
Vergunning verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 28-8-2007:
Overeenkomstig voorstel besloten.

PORTEFEUILLE: wethouder D.L. Kok


1. Aanvraag reguliere bouwvergunning verbeteren/gedeeltelijk vernieuwen en vergroten slachthuis t.b.v. schapenslachterij, Rijksstraatweg 11B, Baambrugge. Ambtelijk advies:
Aanhouding opheffen en bouwvergunning verlenen. Mandaatbesluit d.d. 6-9-2007:
Overeenkomstig voorstel besloten.

2. Aanvraag reguliere bouwvergunning geheel vernieuwen tweede bedrijfswoning bij veehouderijbedrijf, Gein-Noord 61, Abcoude. Ambtelijk advies:
Vrijstelling van de bebouwingsvoorschriften, en bouwvergunning verlenen. Mandaatbesluit d.d. 6-9-2007:
Overeenkomstig voorstel besloten.

---


3. Aanvraag sloopvergunning voor de sloop van een tweede bedrijfswoning t.b.v. nieuwbouw, Gein-Noord 61, Abcoude.
Toelichting:
Het gaat hierbij om de sloop van een tweede agrarische bedrijfswoning ten behoeve van nieuwbouw. De bestaande woning voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd. In de constructie en afwerking van de woning bevinden zich geen asbesthoudende materialen. Wel is er een gaskachel aangetroffen waarin asbesthoudende materialen kunnen zijn verwerkt. De asbestverdachte kachel dient apart van het overige afval bij het afvalinzamelpunt van de gemeente te worden aangeboden.
Ambtelijk advies:
Sloopvergunning verlenen onder bijgaande voorwaarden. Mandaatbesluit d.d. 6-9-2007:
Overeenkomstig voorstel besloten.

4. Aanvraag reguliere bouwvergunning gedeeltelijk veranderen en vergroten nieuwbouwwoningen (kopers opties), Broekzijdsehof, Abcoude.
Ambtelijk advies:
Vrijstelling en bouwvergunning verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 6-9-2007:
Overeenkomstig voorstel besloten.


---