Gemeente Haaksbergen

Gemeente wil meer aandacht voor huwelijksvoltrekkingen

P E R S B E R I C H T

Trouwen in De Ster in Twente
Gemeente wil meer aandacht voor huwelijksvoltrekkingen

HAAKSBERGEN - De gemeente Haaksbergen gaat er meer werk van maken om het trouwen in de Ster in Twente te promoten. Burgemeester Karel Loohuis gaf daarvoor woensdagmiddag 12 september het startsein. Aan de buitengevels van de twee externe trouwlocaties in Haaksbergen villa De Blanckenborgh en restaurant Bij De Watermölle schroefde hij een bordje op met de tekst Huis der gemeente - officiële trouwlocatie van Haaksbergen.

burgemeester Karel Loohuis schroeft bordje aan gevel van Bij De Watermölle Haaksbergen is een mooie gemeente om te trouwen. Met prachtige locaties, waar we trots op mogen zijn. En dat mogen we best ook wat meer uitdragen, aldus burgemeester Loohuis aan het begin van een bijeenkomst met onder meer alle trouwambtenaren en vertegenwoordigers van de externe trouwlocaties.

Hij presenteerde de eerste exemplaren van een folder over het Trouwen in De Ster in Twente. Daarin staat veel nuttige informatie over de drie trouwlocaties in Haaksbergen (naast de twee externe locaties is dat ook de historische trouwzaal in het gemeentehuis aan de Markt). Ook bevat de informatiefolder fotos en gegevens van de vijf trouwambtenaren. Toekomstige bruidsparen kunnen namelijk aangeven door wie ze bij voorkeur hun huwelijk willen laten voltrekken.

Website

Dezelfde informatie die in de folder staat is sinds 12 september ook op de gemeentelijke website te vinden. Belangstellenden kunnen voortaan dus ook op het intranet van alles over het trouwen in Haaksbergen opzoeken.
Op het websitegedeelte over het trouwen is ruimte gereserveerd voor het plaatsen van fotos van bruidsparen die in Haaksbergen zijn getrouwd.

Enkele dagen na hun huwelijksvoltrekking krijgen bruidsparen voortaan brief van de gemeente waarin zij op die mogelijkheid wordt gewezen. In de brief vraagt de gemeente om op een vragenformulier aan te geven hoe ze de huwelijksvoltrekking in de Ster in Twente hebben ervaren. Wij kunnen nagaan of wij onze service en onze dienstverlening op dit gebied in de toekomst nog verder kunnen verbeteren, aldus burgemeester Loohuis.