Gemeente Hoorn


Sloop en nieuwbouw sporthal Copernicus

12 september 2007 - Het college van B en W heeft besloten de sporthal bij het gesloopte hoofdgebouw van scholengemeenschap Copernicus aan de Nieuwe Steen 11 ook te slopen en te vervangen door nieuwbouw.

Reden is dat het herstel en de renovatie van de ruim 25 jaar oude hal bijna 2 miljoen euro gaan kosten, waardoor nieuwbouw een aantrekkelijker alternatief is.

In overleg met het voortgezet onderwijs worden de mogelijkheden onderzocht voor permanente nieuwbouw. Daarbij wordt met name gekeken naar de precieze plek. Dat hangt ook af van het mogelijke gebruik door andere scholen.

Ook willen B en W onderzoeken of de nieuwe sporthal vier in plaats van drie gymzalen moet hebben, gezien de grote behoefte aan ruimte voor bewegingsonderwijs. Zodra het onderzoek is afgerond zal de gemeenteraad een voorstel krijgen voorgelegd om het voor nieuwbouw benodigde budget beschikbaar te stellen.

Bij het onderzoek wordt ook de Hoornse Badmintonvereniging betrokken, die haar domicilie had in de te slopen sporthal. Voor de periode tussen nu en de oplevering van de nieuwe sportvoorziening, zoekt de gemeente samen met het bestuur van de HBV naar tijdelijke vervangende speel- en trainingsruimte. Voor de competitieteams is in elk geval tot 1 februari een oplossing voorhanden. Zij kunnen terecht in de sporthal Zwaag (senioren) en sportzaal De Huesmolen (junioren).

Het streven is om de nieuwe sporthal 1 augustus 2008 gereed te hebben. Voor het bewegingsonderwijs van de leerlingen van Copernicus die op 1 januari terugkeren naar een nieuw (semi-permanent) schoolgebouw op de Nieuwe Steen wordt nog naar een oplossing gezocht voor de periode tot 1 augustus 2008.