Ingezonden persbericht


Utrecht, 16 juli 2007

Symposium: 'Het tuchtrecht in beweging'

Veranderingen in het tuchtrecht: wat betekent dat voor de arts?

Er is flinke discussie over de positie en de toekomst van het wettelijk tuchtrecht. Daarom organiseert de KNMG op 13 september in Domus Medica in Utrecht het symposium 'Het tuchtrecht in beweging'. Aanleiding vormen de voorstellen om het tuchtrecht aan te passen. Zie voor meer informatie www.knmg.nl/symposia.

In de nieuwe voorstellen bestaat een grotere kans voor artsen dat ze in tuchtrechtelijke procedures raken. Wellicht komt er tuchtrecht voor maatschappen en andere groepen artsen. Bovendien wordt voorgesteld de tuchtrechter de mogelijkheid te geven om schadevergoeding toe te kennen aan de patiënt. Het Ministerie van VWS wil graag reactie van alle betrokken partijen over de nieuwe plannen, vandaar dit symposium!

Graag vragen we u melding te maken van dit symposium in uw congresagenda of in uw berichten. Mocht u vragen hebben dan kunt u contact opnemen met Communicatie en Marketing van de KNMG, via 030-28 23 872.

Doelgroepen

Het symposium is bedoeld voor artsen en andere hulpverleners die onder het BIG-tuchtrecht vallen, leden van tuchtcolleges en klachtcommissies, rechtshulpverleners, klachtenfunctionarissen, medewerkers van de Inspectie, beleidsmedewerkers van koepelorganisaties, overheden en zorginstellingen en gezondheidsjuristen.

Locatie
Het symposium vindt plaats op donderdag 13 september van 16.00 tot 20.00 uur in Domus Medica, Mercatorlaan 1200, Utrecht-Papendorp.

Kosten van deelname en inschrijving
De kosten van deelname bedragen ¤ 125,- voor leden van de KNMG en ¤ 165

Met vriendelijke groet,

Saskia van der Ree
Communicatieadviseur KNMG
Mercatorlaan 1200
Postbus 20051
3502 LB UTRECHT

T (030) 282 37 87
F (030) 282 33 18
E s.vd.ree@fed.knmg.nl
W www.knmg.nl