Persberichten stad Utrecht, 09.30 uur

Utrecht, 13-09-2007

Winkeldief aangehouden

UTRECHT Bij een winkel aan de Bakkerstraat vond woensdagmiddag een diefstal plaats. De verdachte kon op de Mariaplaats worden aangehouden.

Rond 16.05 uur kreeg de politie een melding dat personeel van een winkel aan de Bakkerstraat achter een winkeldief aanliep. Ter plaatse bleek dat een vrouw diverse kledingstukken had gestolen en op het moment dat zij betrapt werd vluchtte zij de winkel uit, haar kind achterlatend. De 39-jarige vrouw uit Utrecht kon even later op de Mariaplaats worden aangehouden. Uit onderzoek bleek dat de zij een groot aantal kledingstukken uit verschillende winkels had weggenomen. De Utrechtse werd voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Hennepkwekerij aangetroffen

UTRECHT In een kelder aan de Herenweg heeft de politie woensdag een hennepkwekerij aangetroffen en ontmanteld.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie heeft de politie omstreeks 15.50 uur een onderzoek ingesteld in een woning aan de Herenweg. In de kelder van de woning werd een complete hennepkwekerij aangetroffen. De agenten constateerden dat de planten net geoogst waren. In de ruimte werden diverse zakken met hennepafval aangetroffen. Alle apparatuur werd in beslag genomen. Door de energiemaatschappij werd geconstateerd dat de stroom illegaal werd afgetapt. De bewoners beiden 43-jaar uit Utrecht waren niet thuis. Zij zullen op een later tijdstip over de hennepkwekerij worden verhoord.

Aanrijding letsel veroorzaker rijdt door

UTRECHT Op de Darwindreef vond woensdag een incident plaats waarbij een bromfietsbestuurder ten val kwam en de veroorzaker doorreed.

Een 41-jarige man uit Tienhoven reed met zijn bromfiets op het fietspad langs de Eijkmanlaan in de richting van de Darwindreef. Toen de man net onder het viaduct doorreed moest hij uitwijken voor een automobilist die op het fietspad zijn auto aan het keren was. Tijdens de uitwijkmanoeuvre kwam de bromfietser ten val en liep letsel op aan zijn schouder. Hij werd voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht. De bestuurder van de auto reed weg. Het is niet duidelijk of de bestuurder met opzet is weggereden of dat de man het ongeval echt niet heeft gezien. De politie is daarom op zoek naar getuigen. Met informatie kunt u bellen naar het bureau Utrecht noord, tel.:0900 88 44.

Twee vrouwen aangehouden voor winkeldiefstal

UTRECHT Woensdagmiddag heeft de politie bij een winkel aan de Roelantdreef twee vrouwen aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

Personeel van de winkel zag omstreeks 15.45 uur dat twee vrouwen zich verdacht gedroegen. Op het moment dat de vrouwen de winkel wilden verlaten, werden zij gecontroleerd. Al snel bleek dat het tweetal een aantal goederen had wegenomen. Eén van de vrouwen - 46 jaar uit Utrecht verzette zich tegen haar aanhouding. De inmiddels gewaarschuwde politie nam de vrouwen voor verhoor mee naar het bureau.