Persberichten Eemland Zuid, 10.35 uur

Utrecht, 13-09-2007

Verkeerscontrole

AMERSFOORT Woensdagochtend controleerde de politie tussen 07.30 en 09.00 uur het verkeer op de Oude Lageweg.

Negen automobilisten negeerden het bord verboden in te rijden. Verder werd een bekeuring uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel en één maal voor snelheid.

Vrouw gooit bloembakken van flat

AMERSFOORT Woensdagmiddag heeft de politie op de Van Randwijcklaan een 26-jarige vrouw aangehouden.

Om 17.05 uur kreeg de politie de melding dat een vrouw bloembakken van een flat naar beneden gooide. Behalve de bloembakken liep ook een geparkeerde auto schade op. Agenten troffen de 26-jarige bewoonster van de flat in verwarde toestand aan. Toen de politie haar wilden aanhouden verzette de vrouw zich. De politie maakte proces-verbaal op en heeft de vrouw overgedragen aan de psychische hulpverlening.

Brom- en snorfietser lopen tegen de lamp

LEUSDEN In de nacht van woensdag op donderdag zagen agenten om 00.25 uur twee bromfietsers rijden over de Hamersveldseweg. Eén van hen reed zonder verlichting, waarop de agenten de bestuurders lieten stoppen. De 18-jarige bestuurder van de snorfiets (afkomstig uit Woudenberg) kon ook geen bromfietscertificaat tonen. Hij kreeg twee bekeuringen. De ander, een 26-jarige man uit Woudenberg, bleek nog twee bekeuringen te hebben openstaan en kon dit meteen met de politie regelen.