Politie Groningen

Donderdag 13 september 2007

Provincie Groningen, 13-09-2007

Pieterzijl: snelle Fries onder invloed

De politie heeft woensdagmiddag op de N355 bij Pieterzijl een 47-jarige automobilist uit Jistrum aangehouden. De man reed gecorrigeerd 159 km/u waar 80 km/u is toegestaan. Op het bureau werd van de Fries een alcoholtest afgenomen. Hieruit bleek dat de man met een alcoholpercentage van bijna 1,2 promille achter het stuur zat. Zijn rijbewijs is ingenomen en de politie heeft proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: fietser gewond bij aanrijding

Bij een aanrijding op de Steentilbrug is woensdagmiddag een 66-jarige fietser uit Groningen gewond geraakt. De fietser kwam uit de richting van het Damsterdiep en wilde op de Steentilbrug linksaf slaan. Hij zag daarbij vermoedelijk een 61-jarige taxichauffeur uit Midlaren over het hoofd en reed tegen de taxi aan. De Stadjer is met onbekende verwondingen naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Groningen: bromfietser onderuit tegen boom

Een 19-jarige inwoner van Groningen is woensdagavond op de Turfsingel in zijn woonplaats gewond geraakt na een val van zijn bromfiets. De man reed op de Turfsingel, binnen de diepenring, en kwam uit de richting van de Oude Ebbingestraat toen hij door onduidelijke oorzaak in een bocht tegen een betonrand reed. Hierdoor werd hij gelanceerd en kwam tegen een boom tot stilstand. Hij is naar het ziekenhuis gebracht. De Stadjer verklaarde dat hij richting de verkeerslichten van de Maagdenbrug reed toen een naast hem rijdende automobilist in de bocht op de verkeerde weghelft kwam. Hierdoor moest de bromfietser uitwijken met het ongeval als gevolg. Mensen die het ongeval hebben gezien, of meer informatie hebben, worden verzocht contact op te nemen met de politie in Groningen via 0900-8844 (lokaal tarief).

Groningen: winkelbediende pakt dief

Een 29-jarige medewerker van een winkel aan de Rademarkt heeft woensdagmiddag samen met een omstander een 37-jarige winkeldief aangehouden. De winkelbediende was in zijn winkel bezig toen hij een onbekende man een graai in de kassa zag doen. De 37-jarige verdachte uit Groningen vluchtte de zaak uit, met de 29-jarige man achter hem aan. In de Steentilstraat kreeg de winkelmedewerker de winkeldief te pakken. Samen met een omstander werd de verdachte afgeleverd op het politiebureau. Tegen de winkeldief wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: zielige man blijkt op geld uit

Een 37-jarige man uit Ter Apel is woensdagavond van zijn portemonnee beroofd. Hij werd op de Vishoek in Groningen aangesproken door een man met een getinte huidskleur. Die vertelde dat hij zielig was en geld nodig had. De man uit Ter Apel wilde de man wat geld geven om van hem af te zijn. De onbekende man griste echter de portemonnee uit zijn handen en ging er vandoor. Het gaat om een man met een stevig postuur van ongeveer 1.80 m lang en ongeveer 35 jaar oud. Hij had een sikje en verder stoppels. De man droeg een spijkerbroek en een trui. Mensen die het incident hebben zien gebeuren of meer weten over de identiteit van de man, kunnen contact opnemen met Regiopolitie Groningen, via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Bierum: jongen zwaar gewond

Een 7-jarige jongen uit Bierum is woensdagavond ernstig gewond geraakt bij een val van een auto. De jongen was bij zijn ouderlijke woning op de trekhaak van de bestelwagen geklommen. De niets vermoedende vader reed kort daarna met de auto weg. De jongen viel een eind verderop van de trekhaak. Hij is met hoofdletsel in een ziekenhuis in Groningen opgenomen.

Nieuwe Pekela/Veendam: files na aanrijdingen

Twee verschillende aanrijdingen veroorzaakten gistermiddag nogal wat verkeersoverlast op de provinciale weg N366 bij Nieuwe Pekela en Veendam. Rond kwart voor twee kwamen op de kruising met de Onstwedderweg twee personenauto's met elkaar in botsing. Een van de wagens sloeg daarbij over de kop. De inzittenden van die auto werden met relatief licht letsel naar het ziekenhuis in Stadskanaal vervoerd. Tegen kwart over vijf ontstond enkele kilometers verderop ter hoogte van de Ommelanderwijk een kop-staartaanrijding tussen drie personenwagens. Een 32-jarige bestuurster uit Veendam werd met nekklachten naar het ziekenhuis in Stadskanaal gebracht.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft woensdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Groningen, Gotenburgweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1340, aantal overtredingen: 100, hoogst gemeten snelheid: 87 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur..

Wildervank, Rijksweg N33: aantal geregistreerde voertuigen: 2320, aantal overtredingen: 30, hoogst gemeten snelheid: 134km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.