Politie Drenthe

Donderdag

Assen, 13-09-2007

Auto uitgebrand
BEILEN Woensdagmiddag heeft aan de Paltz een personenauto spontaan vlamgevat. Het motorgedeelte is uitgebrand. De brandweer heeft de brand geblust. Er raakte niemand gewond. (07-176453)

Politie beboet man voor drinken in openbaar

ASSEN Woensdagmiddag is een 28-jarige man uit Assen beboet voor het achterlaten van rommel en voor het drinken van alcohol in het openbaar. De man werd door de politie aan het Kanaal aangetroffen, waar hij lege blikjes had laten liggen. Hiervoor kreeg hij een proces-verbaal. De agenten waarschuwden hem het dichte blikje niet open te maken, omdat het nuttigen van alcohol in het openbaar strafbaar is.Toen hij dacht dat de agenten weg waren, trok hij het blikje toch open. Dit leverde hem een tweede proces-verbaal op. (07-176328)

Politie treedt op tegen overlast jeugd

HOOGEVEEN Woensdagavond heeft de politie spullen in beslag genomen van een groep jongeren die overlast veroorzaakten aan de Hoofdstraat. De jongeren, tussen de 17 en 24 jaar, hadden in een kar geluidsapparatuur bij zich. Hiermee zorgden ze voor overlast voor de omwonenden. Deze spullen zijn meegenomen naar het bureau. De eigenaar van de spullen was voor de komst van de politie al vertrokken. Deze kan zijn spullen aan het bureau ophalen. (07-176451)

Autogordelcontrole

ASSEN Woensdagochtend is bij een verkeerscontrole aan de Nobellaan gecontroleerd op het dragen van de verplichte autogordel. In anderhalf uur werden 18 processen-verbaal uitgeschreven voor het niet dragen van de gordel. Het risico van een verkeersongeval met dodelijke afloop is zonder gordel bijna de helft groter dan wanneer de gordel wel gedragen wordt. (07-176307)

Politie houdt winkeldieven aan
ASSEN Woensdagmiddag is aan de Kleuvenstee een 37-jarige man uit Assen aangehouden op verdenking van diefstal. De man zou enkele broeken hebben gestolen uit een winkel aan de Kleuvenstee en was er op de fiets vandoor gegaan. Agenten troffen hem fietsend aan en hebben hem meegenomen naar het bureau voor verhoor. De man heeft een proces-verbaal gekregen. (07-176366)

EMMEN Woensdagmiddag is aan het Willinkplein een 46-jarige man uit Emmen aangehouden op verdenking van diefstal. De man liep door de stad met het prijskaartje nog aan zijn jas. Dit viel de getuige op en deze volgde de man vervolgens naar zijn auto. Hier deed de man de jas uit, legde deze in zijn auto en liep vervolgens weer het centrum in. De getuige belde hierop de politie, die poolshoogte nam bij de auto. Vervolgens hebben zij de eigenaar van de auto aangesproken, aangehouden en meegenomen voor verhoor. (07-176426)

EMMEN Woensdagavond is aan de Alerderbrink een 17-jarige jongen aangehouden op verdenking van diefstal. De jongen had in een winkel vier pakjes sigaretten verduisterd. De jongen is meegenomen naar het bureau voor verhoor. Hij kon met een proces-verbaal op zak weer naar huis. (07-176484)

Politie onderzoekt woninginbraken

EMMEN Woensdag is tussen 11.00 en 12.30 uur ingebroken in een woning aan de Lienackers. De daders zijn binnengekomen door een slaapkamerraam te openen. Uit de woning is geld gestolen. De politie heeft een buurtonderzoek ingesteld. De 64-jarige bewoner deed aangifte. (07-176344)

Ook is er ingebroken in een woning aan de Slotstee. Daarbij hebben de daders de woning geheel doorzocht en uiteindelijk sleutels gevonden van een grijze Mercedes A 170 CDI. Deze auto is vervolgens meegenomen. De politie onderzoekt beide inbraken. (07-176364)

Aanhoudingen na bedreiging

COEVORDEN Woensdagavond heeft de politie een 32-jarige man uit Coevorden aangehouden nadat hij een 44-jarige plaatsgenoot van zijn motor had geduwd en bedreigd. De motor raakte hierbij beschadigd. Dat gebeurde op het Stieltjeskanaal. De twee hebben het al eerder met elkaar aan de stok gehad. De politie maakt proces-verbaal op. Wat nu de precieze oorzaak is geweest zal in het onderzoek duidelijk moeten worden. (07-176447)

SMILDE De politie heeft donderdagmorgen een 12-jarige jongen uit Smilde aangehouden. Hij wordt ervan verdacht op woensdagavond in het zwembad aan de Boerenlaan een 50-jarige man uit Smilde met een mes te hebben bedreigd. Het mes is in beslag genomen. De politie doet een nader onderzoek. Een en ander vond plaats tijdens de zwemvierdaagse. (07-176459)

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Ernest Zinsmeyer, telefoon 0592 451280.