Gemeente Voorschoten

Jan de Jong krijgt Vrijwilligersonderscheiding
Uitgebracht op: donderdag 13 september 2007

Wethouder Marijke Kleijweg reikte op zaterdag 8 september de Vrijwilligersonderscheiding 2007 uit aan de heer Jan de Jong (64). De heer De Jong ontvangt de onderscheiding als blijk van waardering voor zijn onvermoeibare, inventieve, creatieve én betrokken inzet in het Voorschotense vrijwilligerswerk.

De heer De Jong toont zich met zijn brede en intensieve inzet een voorbeeld van maatschappelijke betrokkenheid in de Voorschotense samenleving. Drie organisaties nomineerden hem onafhankelijk van elkaar. Elke organisatie noemde een aantal goede persoonlijke kwaliteiten van de heer De Jong.

Zo wordt zijn onvermoeibare inzet voor de Vereniging Noord-Hofland geroemd. Zijn voornaamste taak is het onderhoud van het gebouw, waarbij hij zeer inventief is. Ook wordt geroemd dat hij altijd bereikbaar is voor deze vereniging waarvoor hij zich sinds 1982 inzet.

Daarnaast is hij een grote steun en toeverlaat bij Scouting Vereniging Kimball OHara. Al meer dan 25 jaar is hij daar beschikbaar als "een voor alle klussen inzetbare fan". Zijn creatieve, geduldige maar vooral vakkundige hulp bij diverse klussen die er bij een scoutingvereniging te doen zijn, worden door hem naar grote tevredenheid uitgevoerd.

Ook op een geheel ander vlak van vrijwilligerswerk zet de heer De Jong zich met een aanstekelijk enthousiasme in. Dit geldt voor zijn functie van voorzitter van het Foto Doka Collectief Voorschoten. Hij vervult deze rol al sinds 1990. De digitalisering van de fotografie vraagt om visie en zorgt voor de nodige arbeidsintensieve inzet bij het Collectief. De heer De Jong levert daaraan een grote bijdrage.

De Vrijwilligersonderscheiding geeft de inwoners van Voorschoten de mogelijkheid om een persoon of organisatie die veel betekent voor het vrijwilligerswerk in Voorschoten te eren. De prijs bestaat uit een oorkonde en een kunstwerk van de Voorschotense kunstenares Tineke Porck. Een keuze uit het ruimtelijk werk van mevrouw Porck is tentoongesteld in de bibliotheek van Voorschoten en is tot 3 oktober te bezichtigen.


- einde bericht -